virtual host seem not working

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Re: virtual host seem not working

Postby Altrea » 07. May 2020 05:40

On https://www.apachefriends.org/download.html is a link "More Downloads". That will lead you to sourceforge where you can find all old and new and different versions of XAMPP.
But there is no different between the installer and the 7z version except the installer comes with it's own un-/installer and runs the setup_xampp.bat script automatically.
So at the point you are starting Apache successfully you can assume that there is no difference between mine and your xampp version.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 10248
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: virtual host seem not working

Postby fuzmic » 07. May 2020 06:43

Friend if there is no difference between exe & 7 zip, then status of issue unchanged, right?
fuzmic
 
Posts: 19
Joined: 03. May 2020 12:17
XAMPP version: 7.2.30
Operating System: win 10

Re: virtual host seem not working

Postby Altrea » 07. May 2020 06:59

Yes, it is still a configuration issue generated by the user.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 10248
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: virtual host seem not working

Postby fuzmic » 09. May 2020 06:54

Hi guys my final finding

Some users have this to say "I'm not sure why this was an issue but it seems to work when I change the virtual host's server name to anything other than ".local" which is from this link https://stackoverflow.com/questions/485 ... -dashboard

My own finding as follows:
I reinstall wampp v7.2.39 64b for window in 2 win10 pcs, in one case local.cye will land up in dashboard while another ok. In the odd one i had to use lc.cye .. this is reproducible even before the re-installation. Any views? :?

Latest tweating. If i change to cye.local then ok. Looking at the index.php codes in htdocs folder, no clue why. Anywhere why another pc, local.cye is ok. :x
fuzmic
 
Posts: 19
Joined: 03. May 2020 12:17
XAMPP version: 7.2.30
Operating System: win 10

Re: virtual host seem not working

Postby Altrea » 09. May 2020 09:47

Hi,

fuzmic wrote:Some users have this to say "I'm not sure why this was an issue but it seems to work when I change the virtual host's server name to anything other than ".local" which is from this link https://stackoverflow.com/questions/485 ... -dashboard

The information at this link is explainable. The thread owner there reports that he gets redirected to https://subdomain.local/dashboard/. The important information here is not the dashboard at the end, but the https. HTTPS uses port 443, not 80 so it will not match any <VirtualHost *:80> definitions. Instead the configuration from \xampp\apache\conf\extra\httpd-ssl.conf will takes effect, so htdocs is the DocumentRoot for this request, the index.php file in htdocs folder will get served and fire the redirect to /dashboard.

The question is, why https instead of http is used. There are multiple posibilities. Some https transformations will be done explicitly by the browser (for example Google Chrome will always transform HTTP to HTTPS / forces HSTS for all .dev domains, even if you explicitly use http:// in your url). Or maybe there is a .htaccess file or configuration of the third party webapplication that forces to use HTTPS. Or the user itself has used https:// as protocol in the url. XAMPP itself does not transform HTTP to HTTPS.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 10248
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: virtual host seem not working

Postby fuzmic » 09. May 2020 11:31

Altrea .. Thanks for the lead up the learning curve. Cheerio
fuzmic
 
Posts: 19
Joined: 03. May 2020 12:17
XAMPP version: 7.2.30
Operating System: win 10

Re: virtual host seem not working

Postby Nobbie » 09. May 2020 11:46

Finally (even if does not match your problem, actually i dont know), but just for information: if you have a FritzBox (the most known Router in Germany) running, the FritzBox does have its own DNS server running and it handles all *.local subdomains!

If (for example) one of your PCs is called "mypc" (thats the name in the Windows Setup), it will appear also as "mypc" in the network connections dialog of the FritzBox. Additionally, if you enter "mypc.local" in any net context (an URL for example in your browser, or a "ping mypc.local" in a terminal etc.), it will yield to the same PC as "mypc". Thats due to the DNS server in your FritzBox.
Nobbie
 
Posts: 11581
Joined: 09. March 2008 13:04

Previous

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 95 guests