Apache Not Starting (Win Server 2008) 1.7.7 [SOLVED]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache Not Starting (Win Server 2008) 1.7.7 [SOLVED]

Postby sittal » 31. October 2011 22:02

Greetings! First off let me thank the Apache Friends team for making this software package, it has all of the tools I need to make a good web server quickly. I ran into some problems and after a lot of Googling, I feel like I need more help.

I have a fresh install of Server 2008, fully updated. I installed C++ 2008 and 2012, installed .Net 4.0, and Xampp 1.7.7.

I installed all three services during the Xampp setup and rebooted. I noticed the checkmark next to Apache is not present and the is no green bar like on MySQL and filezilla (after the reboot the green bar next to filezilla is no longer present). I hit the checkmark and ok on the prompt and start the service.

localhost does not resolve, have not installed anything else (especially IIS and Skype)

Just after install.
Image

Just after reboot.
Image

Event Viewer
Image

Can anyone help me with this? I am at a loss at the moment. I just need to get apache to work :P

Thanks in advance.

Edit: saw a post in another thread about the beta control panel:

Image

Edit2: Forgot to run it as admin.

Image
Last edited by sittal on 01. November 2011 13:29, edited 1 time in total.
sittal
 
Posts: 2
Joined: 31. October 2011 21:36
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Server 2008 R2 SP1 (VM)

Re: Apache Not Starting (1.7.7)

Postby hackattack142 » 31. October 2011 22:20

You need to install the 32-bit VC++ Runtimes since that is what was used to compile Apache (It is not a problem having both 64-bit and 32-bit runtimes installed at the same time): http://www.microsoft.com/download/en/de ... px?id=5582
XAMPP Control Panel Developer
Latest CP: viewtopic.php?f=16&t=48932
hackattack142
 
Posts: 702
Joined: 20. May 2011 23:29
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit

Re: Apache Not Starting (1.7.7)

Postby sittal » 01. November 2011 13:29

you, sir, are a god among men.
that solved my problem.
sittal
 
Posts: 2
Joined: 31. October 2011 21:36
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Server 2008 R2 SP1 (VM)

Re: Apache Not Starting (Win Server 2008) 1.7.7 [SOLVED]

Postby Sharley » 01. November 2011 13:33

sittal wrote:that solved my problem.
Thanks for the feedback. 8)

Good luck. :)
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests