[BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby Altrea » 30. June 2013 11:12

We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Missing Indexes Icons in 1.8.2 Apache Configuration

Postby Altrea » 30. June 2013 19:04

JJ_Tagy wrote:Using the .7z extract, the httpd-autoindex.conf has this entry:

Code: Select all
Alias /icons/ "/xampp/apache/icons/"

<Directory "/xampp/icons">


which should be:

Code: Select all
Alias /icons/ "/xampp/apache/icons/"

<Directory "/xampp/apache/icons">



Confirmed for the .zip version too.

You have to change line 25 in your \xampp\apache\conf\extra\httpd-autoindex.conf

incorrect
Code: Select all
<Directory "/xampp/icons">


correct
Code: Select all
<Directory "/xampp/apache/icons">


Thanks JJ_Tagy for pointing that out :D

Original Post by JJ_Tagy
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Uninstallation BitNami Moodle incomplete

Postby Altrea » 30. June 2013 19:31

After uninstallation of BitNami Moodle Package getting this error
Code: Select all
httpd.exe: Syntax error on line 555 of C:/xampp/apache/conf/httpd.conf: Could not open configuration file C:/xampp/apps/moodle/conf/httpd-prefix.conf:  path not found.


Solution:
Remove the Include directive in your \xampp\apache\conf\httpd.conf at the posted line
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Warning: Problem running post-install step. ...

Postby Altrea » 30. June 2013 20:16

Installation of BitNami Moodle Application could not be completed because the installer can't start the Apache again after it is stopped.

The following message occurs:
Image

related Issue of that is that Moodle don't get preconfigured and runs the Moodle installer if the URL is requested.

Workaround:
Keep your XAMPP control panel open while installation runs.
After the Apache application stopped wait a second and start it in the control panel.
The BitNami Moodle installation should now continue configurating Moodle.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

XAMPP Uninstaller unregistered foreign windows service

Postby Altrea » 01. July 2013 13:53

XAMPP Uninstaller unregistered MySQL Service which was not from XAMPP

Testcase:
- Installed MySQL Server 5.5.32 as .msi installation with registered windows service (service name=MySQL)
- installed XAMPP 1.8.2 installer version
- uninstalled XAMPP again
- Windows Service with name MySQL is gone
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Mercury Mail configuration change is not saved

Postby Altrea » 01. July 2013 15:54

Mercury Mail configuration change is not saved

TestCase
  • Start XAMPP control panel with enhanced administrator rights
  • Start Mercury Server
  • klick Mercury [Admin] button
  • open Menu Configuration -> Protocol Modules
  • activate MercuryC SMTP relaying client
  • confirm with [OK]
  • close Configuration with File -> Exit
After manual Mercury restart you can see the change doesn't take effect.

Was working in XAMPP 1.8.1

Workaround:
replace the full \xampp\MercuryMail\ folder with a working one from XAMPP 1.8.1
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby Beltran » 05. July 2013 21:17

Thanks for your feedback! We will work on the issues reported for XAMPP 1.8.2.

Some issues we already fixed in the modules itself. Could you try to download and install Moodle again? It was fixed in the new version.
User avatar
Beltran
Power-User
 
Posts: 81
Joined: 22. March 2013 12:29
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Windows, Linux, OS X

XDebug forces Apache to crash

Postby kenjis » 08. July 2013 01:21

Xdebug does not work.

If turning xdebug on, the error below shows when starting Apache.
Image
means: "The procedure entry point zend_unmangle_property_name_ex could not be located in the dynamic link library php5ts.dll"

This is because the xdebug dll version in XAMPP is wrong.

See also: http://stackoverflow.com/questions/17466062/cant-install-xdebug-on-xampp-and-windows-xp

Hope this bug will be fixed soon.
kenjis
 
Posts: 9
Joined: 07. November 2012 01:19
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Linux

Re: XDebug forces Apache to crash

Postby Altrea » 08. July 2013 01:35

Thanks for reporting that bug, i can reproduce it.

Workaround:
  • download the PHP 5.4 TS VC9 dll from the XDebug project page
  • moving this dll into the \xampp\php\ext\ folder
  • and referencing it in the \xampp\php\php.ini
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby kenjis » 08. July 2013 01:40

Some pear configs are set to not C:\xampp, but C:\php or C:\Windows.

Code: Select all
C:\xampp\php>pear config-show
Failed loading C:\xampp\php\ext\php_xdebug.dll
CONFIGURATION (CHANNEL PEAR.PHP.NET):
=====================================
Auto-discover new Channels     auto_discover    <not set>
Default Channel                default_channel  pear.php.net
HTTP Proxy Server Address      http_proxy       <not set>
PEAR server [DEPRECATED]       master_server    pear.php.net
Default Channel Mirror         preferred_mirror pear.php.net
Remote Configuration File      remote_config    <not set>
PEAR executables directory     bin_dir          C:\xampp\php
PEAR documentation directory   doc_dir          C:\php\pear\docs
PHP extension directory        ext_dir          C:\xampp\php\ext
PEAR directory                 php_dir          C:\xampp\php\pear
PEAR Installer cache directory cache_dir        C:\Users\Kenji\AppData\Local\Tem
p\pear\cache
PEAR configuration file        cfg_dir          C:\php\pear\cfg
directory
PEAR data directory            data_dir         C:\php\pear\data
PEAR Installer download        download_dir     C:\Users\Kenji\AppData\Local\Tem
p\pear\download
directory
PHP CLI/CGI binary             php_bin          C:\xampp\php\.\php.exe
php.ini location               php_ini          <not set>
--program-prefix passed to     php_prefix       <not set>
PHP's ./configure
--program-suffix passed to     php_suffix       <not set>
PHP's ./configure
PEAR Installer temp directory  temp_dir         C:\Users\Kenji\AppData\Local\Tem
p\pear\temp
PEAR test directory            test_dir         C:\php\pear\tests
PEAR www files directory       www_dir          C:\php\pear\www
Cache TimeToLive               cache_ttl        3600
Preferred Package State        preferred_state  stable
Unix file mask                 umask            0
Debug Log Level                verbose          1
PEAR password (for             password         <not set>
maintainers)
Signature Handling Program     sig_bin          c:\gnupg\gpg.exe
Signature Key Directory        sig_keydir       C:\Windows\pearkeys
Signature Key Id               sig_keyid        <not set>
Package Signature Type         sig_type         gpg
PEAR username (for             username         <not set>
maintainers)
User Configuration File        Filename         C:\Windows\pear.ini
System Configuration File      Filename         C:\Windows\pearsys.ini
kenjis
 
Posts: 9
Joined: 07. November 2012 01:19
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Linux

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby Altrea » 08. July 2013 01:43

Please use the XAMPP Shell from the XAMPP control panel if you want to use PEAR.
The XAMPP Shell sets local configuration parameters for pear:

Code: Select all
Altrea@ALTREA-PC d:\xampp
# pear config-show
CONFIGURATION (CHANNEL PEAR.PHP.NET):
=====================================
Auto-discover new Channels     auto_discover    <not set>
Default Channel                default_channel  pear.php.net
HTTP Proxy Server Address      http_proxy       <not set>
PEAR server [DEPRECATED]       master_server    pear.php.net
Default Channel Mirror         preferred_mirror pear.php.net
Remote Configuration File      remote_config    <not set>
PEAR executables directory     bin_dir          D:\xampp\php
PEAR documentation directory   doc_dir          D:\xampp\php\docs
PHP extension directory        ext_dir          \xampp\php\ext
PEAR directory                 php_dir          D:\xampp\php\pear
PEAR Installer cache directory cache_dir        D:\xampp\tmp\pear\cache
PEAR configuration file        cfg_dir          D:\xampp\php\cfg
directory
PEAR data directory            data_dir         D:\xampp\php\data
PEAR Installer download        download_dir     D:\xampp\tmp\pear\download
directory
PHP CLI/CGI binary             php_bin          D:\xampp\php\php.exe
php.ini location               php_ini          <not set>
--program-prefix passed to     php_prefix       <not set>
PHP's ./configure
--program-suffix passed to     php_suffix       <not set>
PHP's ./configure
PEAR Installer temp directory  temp_dir         D:\xampp\tmp\pear\temp
PEAR test directory            test_dir         D:\xampp\php\tests
PEAR www files directory       www_dir          D:\xampp\php\www
Cache TimeToLive               cache_ttl        3600
Preferred Package State        preferred_state  stable
Unix file mask                 umask            0
Debug Log Level                verbose          1
PEAR password (for             password         <not set>
maintainers)
Signature Handling Program     sig_bin          D:\xampp\git\bin\gpg.EXE
Signature Key Directory        sig_keydir       D:\xampp\php\pearkeys
Signature Key Id               sig_keyid        <not set>
Package Signature Type         sig_type         gpg
PEAR username (for             username         <not set>
maintainers)
User Configuration File        Filename         D:\xampp\php\pear.ini
System Configuration File      Filename         D:\xampp\php\pearsys.ini
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6605
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby kenjis » 14. July 2013 10:42

I'm sorry, I did not know XAMPP Shell. Thank you.
kenjis
 
Posts: 9
Joined: 07. November 2012 01:19
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Linux

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby kenjis » 14. July 2013 10:46

[Edited] This was because of my php.ini change.

Japanese "status" page is garbled.
Image

Because the page's ecnoding is "Shift_JIS". It shoud be converted to UTF-8.
Last edited by kenjis on 15. July 2013 21:45, edited 1 time in total.
kenjis
 
Posts: 9
Joined: 07. November 2012 01:19
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Linux

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby kenjis » 15. July 2013 09:36

Japanese "security" page is garbled. [Edited] This was because of my php.ini change.
Image

Because navi.php and secuirty.php charactor encoding is "Shift_JIS", but should be converted to be UTF-8.

[Edited] Below is still XAMPP's bug.
And navi.php shows Notice errors, because "lang\jp.php" misses variables below:

Code: Select all
   $TEXT['navi-english'] = "English";
   $TEXT['navi-german'] = "Deutsch";
   $TEXT['navi-spanish'] = "Espal";
   $TEXT['navi-french'] = "Francais";
   $TEXT['navi-italian'] = "Italiano";
   $TEXT['navi-dutch'] = "Nederlands";
   $TEXT['navi-norwegian'] = "Norsk";
   $TEXT['navi-polish'] = "Polski";
   $TEXT['navi-portuguese'] = "Portugu黌";
   $TEXT['navi-slovenian'] = "Slovenian";
   $TEXT['navi-chinese'] = "&#20013;&#25991;";
Last edited by kenjis on 15. July 2013 22:18, edited 1 time in total.
kenjis
 
Posts: 9
Joined: 07. November 2012 01:19
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Linux

Re: [BUG] XAMPP 1.8.2 issues

Postby kenjis » 15. July 2013 22:14

Previous garbled Japanese in my 2 reports was because of my php.ini change.

Code: Select all
-;default_charset = "UTF-8"
+default_charset = "UTF-8"

And all japanese characters encoding in XAMPP lang files is Shift_JIS.


But after changing above php.ini default_charset, start page is still ok.

Because the code below outputs correct charset in HTTP headers.
Code: Select all
include "langsettings.php";

Status and Security pages does not including langsettings.php, so when I changed default_charset, they are garbled.

Hope all pages outputs correct charset.
kenjis
 
Posts: 9
Joined: 07. November 2012 01:19
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Linux

Next

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests