XAMPP Apache Help

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP Apache Help

Postby Makin6425 » 15. March 2013 14:27

Hi,

I'm currently trying to get XAMPP to work so I can use it to help me revise for an university exam but it wont work. I know that the version of XAMPP works because it worked on university computers but for some reason it won't work on my laptop, I had this problem before but couldn't solve it even after reading forums online. The Apache side of XAMPP won't start, it just flashes on and then goes off straight away. It says its assigned to Port 80 so I have tried looking for what service is using port 80 and I haven't found anything.

Any help would be greatly appreciated,

Thanks,

Nick
Makin6425
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2013 14:22
XAMPP Version: 1.8.2-4
Operating System: Windows 7

Re: XAMPP Apache Help

Postby JonB » 15. March 2013 14:35

What is in the Apache error log?
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
XAMPP Version: 1.8.3-2
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: XAMPP Apache Help

Postby Makin6425 » 15. March 2013 14:40

Hi Jon, thanks for the reply,

At the moment I cant see an error, the only thing it says in the control panel when I try to start the Apache is: "Busy...""Apache started [Port 80]". Thats the only error I know of at the moment,
Makin6425
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2013 14:22
XAMPP Version: 1.8.2-4
Operating System: Windows 7

Re: XAMPP Apache Help

Postby Altrea » 15. March 2013 15:40

Hi Nick,

Makin6425 wrote:At the moment I cant see an error [...]

So your \xampp\apache\logs\error.log file is empty?

best wishes,
Altrea
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6818
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: XAMPP Apache Help

Postby Makin6425 » 15. March 2013 15:52

Wow didn't even realise there was a log! Its actually pretty full, here is a bunch of errors from one day but don't know whether you need more errors to see whats wrong? If you do please tell me and ill copy more but he is just a snippet:

[Thu Mar 14 15:39:45 2013] [notice] Child 6024: Child process is running
[Thu Mar 14 15:39:46 2013] [notice] Child 6024: Acquired the start mutex.
[Thu Mar 14 15:39:46 2013] [notice] Child 6024: Starting 150 worker threads.
[Thu Mar 14 15:39:46 2013] [notice] Child 6024: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Mar 14 15:39:46 2013] [notice] Child 6024: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Mar 14 15:39:46 2013] [notice] Child 6024: Starting thread to listen on port 80.
[Thu Mar 14 15:39:46 2013] [notice] Child 6024: Starting thread to listen on port 80.
[Thu Mar 14 15:41:25 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/dat.js
[Thu Mar 14 15:41:27 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/rapport
[Thu Mar 14 15:41:28 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/api
[Thu Mar 14 15:41:30 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/p-install
[Thu Mar 14 15:41:30 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/Services
[Thu Mar 14 15:41:30 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/Services
[Thu Mar 14 15:41:30 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/partners
[Thu Mar 14 15:41:30 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/partners
[Thu Mar 14 15:41:33 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/en-GB
[Thu Mar 14 15:41:37 2013] [error] [client ::1] File does not exist: E:/Web Application Dev/xampp/htdocs/feeds
[Thu Mar 14 15:43:35 2013] [warn] pid file E:/Web Application Dev/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Thu Mar 14 15:43:35 2013] [warn] pid file E:/Web Application Dev/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Thu Mar 14 15:43:35 2013] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu Mar 14 15:43:35 2013] [notice] Digest: done
[Thu Mar 14 15:43:36 2013] [notice] Apache/2.2.21 (Win32) mod_ssl/2.2.21 OpenSSL/1.0.0e PHP/5.3.8 configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 14 15:43:36 2013] [notice] Server built: Sep 10 2011 11:34:11
[Thu Mar 14 15:43:37 2013] [notice] Parent: Created child process 7036
[Thu Mar 14 15:43:38 2013] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu Mar 14 15:43:38 2013] [notice] Digest: done
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Child process is running
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Acquired the start mutex.
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Starting 150 worker threads.
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Starting thread to listen on port 443.
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Starting thread to listen on port 80.
[Thu Mar 14 15:43:39 2013] [notice] Child 7036: Starting thread to listen on port 80.


Thanks, Nick
Makin6425
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2013 14:22
XAMPP Version: 1.8.2-4
Operating System: Windows 7

Re: XAMPP Apache Help

Postby Makin6425 » 15. March 2013 16:48

Am I right in thinking that because the same version of XAMPP worked elsewhere yesterday, that the fact it isn't working on my machine is down to my network?

Thanks,

Nick
Makin6425
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2013 14:22
XAMPP Version: 1.8.2-4
Operating System: Windows 7

Re: XAMPP Apache Help

Postby Altrea » 16. March 2013 15:48

I have deleted your secomd thread. Please don't double post! Help will not be faster.

if there are no new entrys in your log files, apache has a bigger problem.

Please open your Windows command line and start your \xampp\apache_start.bat
Do you get any error messages?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 6818
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: W7Ux64

Re: XAMPP Apache Help

Postby Makin6425 » 16. March 2013 16:46

Hi, Ive fixed the problem and here is the resource that worked for future users..

http://superuser.com/questions/352017/pid4-using-port-80

Thanks for your help,

Nick
Makin6425
 
Posts: 5
Joined: 15. March 2013 14:22
XAMPP Version: 1.8.2-4
Operating System: Windows 7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests