Unable to start XAMPP [Solved]

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Unable to start XAMPP [Solved]

Postby hansmoolman » 01. February 2013 16:00

Can anyone please help me with the installation of XAMPP?

I downloaded and installed XAMPP on Windows 8 (XAMPP version 1.8.1), but when I run it I get the following error http://imm.io/UOC4

I have changed Skype to listen on a different port as I read this was the main culrprit for this error, but still no luck.

Then I do netstat -o -n -a | findstr 0.0:80 to see that process 4 is listening. I open Task Manager to try and find and stop process 4 but no such PID number listed here. There are a bunch of processes with no PID and then the nearest PID starts at 388.

Does anyone have any solutions for me please?
hansmoolman
 
Posts: 2
Joined: 01. February 2013 13:22
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: windows 8

Re: Unable to start XAMPP

Postby hansmoolman » 01. February 2013 16:04

Well as soon as I had posted this I found which process was blocking me.

I finally found the service that was taking away port 80 - it was W3SVC (World Wide Web Publishing Service) (group is "iissvcs")
hansmoolman
 
Posts: 2
Joined: 01. February 2013 13:22
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: windows 8

Re: Unable to start XAMPP

Postby JonB » 01. February 2013 17:36

Great - Good Job

8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
XAMPP Version: 1.8.3-2
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 78 guests