Can't access localhost --tried many things

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Can't access localhost --tried many things

Postby Hanslo » 02. December 2012 18:10

Earlier this summer I installed XAMPP 1.8.0 and very successfully setup a Drupal website. I then tried to expose my website to the web so my friend could access the site. Ultimately all attempts failed as the site could not be seen outside of my local network. I think something during that time caused my current problem where I simply cannot access localhost. I have Apache and MySQL running as services. Port 80 is not being used by anything. In fact, Apache is using 443 and 8082 ports.

I have a faint memory that in the past I had to go to Services.msc and kickstarting something in there to get localhost running -- but I unfortunately did not a make a note of what I did. So at this point, I'd really love to get back to my site, but if that fails, if I can somehow save my MySQL database (which I can't access either to export it out) so I can restart with XAMPP again is my second choice...
Hanslo
 
Posts: 3
Joined: 02. December 2012 18:05
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7 64 bit

Re: Can't access localhost --tried many things

Postby JonB » 03. December 2012 01:43

A. - you don't give enough information to help on the first problem. What is in the Apache error log, pray tell? What specific errors do you get you try to go to localhost? What does the Control Panel dialogue say?

B. You can definitely extract/export your database(s) (provided that MySQL starts).

You can use either the MySQL command line interface 'mysqldump.exe'

http://dba.stackexchange.com/questions/ ... in-windows

or the free MySQL Workbench tool from Oracle.

http://www.mysql.com/products/workbench/

Good Luck
:)



ycf
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
XAMPP Version: 1.8.3-2
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Can't access localhost --tried many things

Postby Hanslo » 23. December 2012 19:13

Hello! It's been a busy few weeks so I'm just getting back to this.

The last error logs for when I last attempted to get XAMPP running:

[Sun Dec 02 11:49:54.925738 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 6000:tid 380] AH00456: Server built: May 13 2012 14:10:15
[Sun Dec 02 11:49:54.925738 2012] [core:notice] [pid 6000:tid 380] AH00094: Command line: 'E:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d E:/xampp/apache'
[Sun Dec 02 11:49:54.927738 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 6000:tid 380] AH00418: Parent: Created child process 5612
[Sun Dec 02 11:49:56.514829 2012] [ssl:warn] [pid 5612:tid 268] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Sun Dec 02 11:49:56.578833 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 5612:tid 268] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
[Sun Dec 02 22:08:21.057510 2012] [core:warn] [pid 1992:tid 384] AH00098: pid file E:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Sun Dec 02 22:08:21.572311 2012] [ssl:warn] [pid 1992:tid 384] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Sun Dec 02 22:08:24.005915 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 1992:tid 384] AH00455: Apache/2.4.2 (Win32) OpenSSL/1.0.1c PHP/5.4.4 configured -- resuming normal operations
[Sun Dec 02 22:08:24.021515 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 1992:tid 384] AH00456: Server built: May 13 2012 14:10:15
[Sun Dec 02 22:08:24.021515 2012] [core:notice] [pid 1992:tid 384] AH00094: Command line: 'E:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d E:/xampp/apache'
[Sun Dec 02 22:08:24.473916 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 1992:tid 384] AH00418: Parent: Created child process 2704
[Sun Dec 02 22:08:26.704720 2012] [ssl:warn] [pid 2704:tid 272] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Sun Dec 02 22:08:26.767120 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 2704:tid 272] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.


The error I get when I go to localhost is simply: Oops! Google Chrome could not connect to localhost

The XAMPP Control Panel just says ready and that Apache and MySQL are running.

I can't access MySQL to export the database.
Hanslo
 
Posts: 3
Joined: 02. December 2012 18:05
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7 64 bit

Re: Can't access localhost --tried many things

Postby hackattack142 » 23. December 2012 21:31

Can you get to the XAMPP site via http://127.0.0.1 ?
Have you tried alternate browsers?

Also, you can access the MySQL database via the command line (mysql.exe) and dump databases via the command line (mysqldump.exe) both located in /xampp/mysql/bin if the MySQL server is running.
XAMPP Control Panel Developer
Latest CP: viewtopic.php?f=16&t=48932
hackattack142
 
Posts: 703
Joined: 20. May 2011 23:29
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit

Re: Can't access localhost --tried many things

Postby Hanslo » 23. December 2012 23:20

Thanks for the quick response! I'm still not able to get into http://127.0.0.1 so I think I'm going to just uninstall XAMPP. I was able to pull my database out using mysqldump.exe through the command line. So, thank you so much!
Hanslo
 
Posts: 3
Joined: 02. December 2012 18:05
XAMPP Version: 5.6.3
Operating System: Windows 7 64 bit


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests