[XAMPP 1.7.4 & 1.7.5-beta] mysql.sock Missing?

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[XAMPP 1.7.4 & 1.7.5-beta] mysql.sock Missing?

Postby dlpenguinlover » 28. March 2011 23:25

Hello. I have just recieved the Error #2002 have traced it into the my.ini file which has a reference to mysql.sock....

I have followed these instructions...

Note: If you are getting an error such as “#2002 – The server is not responding (or the local MySQL server’s socket is not correctly configured)” when connecting to http://localhost/phpmyadmin . It is most likely that your loopback is not defined. Edit c:\windows\system32\drivers\etc\hosts file so that you have: localhost

If you have a # in front of that line, take it out.

Source: http://kb.ucla.edu/articles/locally-ins ... ified-code

But still recieve this error. Any help?
Posts: 4
Joined: 22. August 2010 05:23

Re: [XAMPP 1.7.4 & 1.7.5-beta] mysql.sock Missing?

Postby Sharley » 29. March 2011 01:21

For version 1.7.4 change the 2 lines in the \xampp\mysql\bin\my.ini file that reference socket = "" to read
socket = "MySQL"
then save the file and restart the MySQL server - there is one under [client] and the other is under [mysqld].

For the beta version you should make a report on the beta web page form specific to your problem, not in here as there is no support yet for beta versions in these forums.

User avatar
AF Moderator
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
XAMPP Version: 5.6.14
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests