MySql not starting in XAMPP

Alles, was MariaDB und MySQL betrifft, kann hier besprochen werden.

MySql not starting in XAMPP

Postby Dev747 » 18. September 2015 12:14

When I opened XAMPP control panel and started Apache, it started fine but when I started MySQL, it didn't started. It showed following messge :

4:33:18 PM [mysql] Attempting to start MySQL service...

When I closed XAMPP control panel and re-opened it, it showed following messages :

Code: Select all
4:35:46 PM  [main]    Initializing Control Panel
4:35:46 PM  [main]    Windows Version: Windows 8  64-bit
4:35:46 PM  [main]    XAMPP Version: 1.8.2
4:35:46 PM  [main]    Control Panel Version: 3.2.1  [ Compiled: May 7th 2013 ]
[color=#0040FF]4:35:46 PM  [main]    You are not running with administrator rights! This will work for
4:35:46 PM  [main]    most application stuff but whenever you do something with services
4:35:46 PM  [main]    there will be a security dialogue or things will break! So think
4:35:46 PM  [main]    about running this application with administrator rights![/color]
4:35:46 PM  [main]    XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
4:35:46 PM  [main]    Checking for prerequisites
4:35:46 PM  [main]    All prerequisites found
4:35:46 PM  [main]    Initializing Modules
4:35:46 PM  [Apache]    XAMPP Apache is already running on port 80
4:35:46 PM  [Apache]    XAMPP Apache is already running on port 443
[color=#FF0000]4:35:46 PM  [mysql]    MySQL Service detected with wrong path
4:35:46 PM  [mysql]    Change XAMPP MySQL and Control Panel settings or
4:35:46 PM  [mysql]    Uninstall/disable the other service manually first
4:35:46 PM  [mysql]    Found Path: "C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Server 5.0\bin\mysqld-nt" --defaults-file="C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Server 5.0\my.ini" MySQL
4:35:46 PM  [mysql]    Expected Path: c:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=c:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql[/color]
4:35:46 PM  [main]    Starting Check-Timer
4:35:46 PM  [main]    Control Panel Ready

Actuall, previously I also had another SQL tool SQLYOG installed in the computer. But I uninstalled it and also changed the port number from in the file my.ini in C:\xampp\mysql\bin from 3306 to 3307.But the problem is still there.

Please help.
Posts: 1
Joined: 18. September 2015 11:51
Operating System: Windows 8.1

Return to MariaDB - MySQL

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests