RESOLVED: Apache not starting, please help

Alles, was den Apache betrifft, kann hier besprochen werden.

RESOLVED: Apache not starting, please help

Postby gwmbox » 08. February 2015 03:55

Hi all, I have tried everything I can think of and the info on these forums but apache is not starting

Here is the start-up log

10:51:43 AM [main] Initializing Control Panel
10:51:43 AM [main] Windows Version: Windows 8 Pro 64-bit
10:51:43 AM [main] XAMPP Version: 1.8.3
10:51:43 AM [main] Control Panel Version: 3.2.1 [ Compiled: May 7th 2013 ]
10:51:43 AM [main] Running with Administrator rights - good!
10:51:43 AM [main] XAMPP Installation Directory: "e:\xampp\"
10:51:43 AM [main] Checking for prerequisites
10:51:44 AM [main] All prerequisites found
10:51:44 AM [main] Initializing Modules
10:51:44 AM [Apache] Initializing module...
10:51:44 AM [Apache] Checking for module existence...
10:51:44 AM [Apache] Checking for required tools...
10:51:44 AM [Apache] Checking for service (name="Apache2.4"): Service not installed
10:51:44 AM [Apache] Service Path: Service Not Installed
10:51:44 AM [Apache] Checking default ports...
10:51:44 AM [mysql] Initializing module...
10:51:44 AM [mysql] Checking for module existence...
10:51:44 AM [mysql] Checking for required tools...
10:51:44 AM [mysql] Checking for service (name="mysql"): Service not installed
10:51:44 AM [mysql] Service Path: Service Not Installed
10:51:44 AM [mysql] Checking default ports...
10:51:44 AM [filezilla] Initializing module...
10:51:44 AM [filezilla] Checking for module existence...
10:51:44 AM [filezilla] Checking for required tools...
10:51:44 AM [filezilla] Checking for service (name="FileZillaServer"): Service not installed
10:51:44 AM [filezilla] Service Path: Service Not Installed
10:51:44 AM [filezilla] Checking default ports...
10:51:44 AM [mercury] Initializing module...
10:51:44 AM [mercury] Checking for module existence...
10:51:44 AM [mercury] Checking for required tools...
10:51:44 AM [mercury] Checking default ports...
10:51:44 AM [Tomcat] Initializing module...
10:51:44 AM [Tomcat] Checking for module existence...
10:51:44 AM [Tomcat] Checking for required tools...
10:51:44 AM [Tomcat] Checking for service (name="Tomcat7"): Service not installed
10:51:44 AM [Tomcat] Service Path: Service Not Installed
10:51:44 AM [Tomcat] Checking default ports...
10:51:44 AM [main] Enabling autostart for module "Apache"
10:51:44 AM [main] Enabling autostart for module "MySQL"
10:51:44 AM [main] Starting Check-Timer
10:51:44 AM [main] Control Panel Ready
10:51:45 AM [Apache] Autostart active: starting...
10:51:45 AM [Apache] Checking default ports...
10:51:45 AM [Apache] Attempting to start Apache app...
10:51:45 AM [Apache] Executing "e:\xampp\apache\bin\httpd.exe"
10:51:45 AM [Apache] Return code: 0
10:51:45 AM [mysql] Autostart active: starting...
10:51:45 AM [mysql] Checking default ports...
10:51:45 AM [mysql] Attempting to start MySQL app...
10:51:45 AM [mysql] Executing ""e:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe" --defaults-file="e:\xampp\mysql\bin\my.ini" --standalone"
10:51:45 AM [mysql] Return code: 0
10:51:45 AM [Apache] Status change detected: running
10:51:45 AM [mysql] Status change detected: running
10:51:48 AM [Apache] Status change detected: stopped
10:51:48 AM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
10:51:48 AM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
10:51:48 AM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
10:51:48 AM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
10:51:48 AM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
10:51:48 AM [Apache] If you need more help, copy and post this
10:51:48 AM [Apache] entire log window on the forums

Please help

Greg
Last edited by gwmbox on 08. February 2015 05:27, edited 1 time in total.
User avatar
gwmbox
 
Posts: 18
Joined: 15. January 2011 03:34
Operating System: Windows 7 64-bit

Re: Apache not starting, please help

Postby gwmbox » 08. February 2015 05:26

I found the issue, I had a comment in my httpd-vhosts.conf file that did not have a # in front of it.
User avatar
gwmbox
 
Posts: 18
Joined: 15. January 2011 03:34
Operating System: Windows 7 64-bit


Return to Apache

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests