Problems setting up third domain on red hat system

Alles, was den Apache betrifft, kann hier besprochen werden.

Problems setting up third domain on red hat system

Postby zoeymae » 11. January 2011 01:08

I have a red hat system that I currently have to websites hosted on. I’m trying to set up a third domainname but every time I touch the files (httpd.conf, hosts, ddclient.conf, VirtualHosts,etc) it resolves to the primary domain name. The third domain keeps pulling up my first domain instead of resolving to it’s domain name. Any Ideas? I go through DynDns with custom domains. The first two have been working for years, but whenever I try to set up the third one exactly like the other two using the thirds info, it will not resolve to that third domain?????
zoeymae
 
Posts: 2
Joined: 11. January 2011 01:05
Location: Groton, NY

Re: Problems setting up third domain on red hat system

Postby Sharley » 11. January 2011 02:13

Usually whenever Apache encounters a non critical error in the code of a VirtualHost container it will only serve the first (default) vhost, as in your case.

When ever Apache encounters a critical error then it will refuse to start until the error is fixed and clues about these types of server errors may be found in the Apache error.log file.

Read the comments in the VirtualHosts configuration file with regard to the command apache -S and see if the results of issuing that command gives you any clues.

So without seeing your VirtualHosts configuration file it may be impossible for anyone in these forums to speculate on a solution as there may be non critical errors in your existing vhosts containers.

Good luck and best wishes.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3

Re: Problems setting up third domain on red hat system

Postby zoeymae » 12. January 2011 21:05

Hi Sharley and Thank you for responding. I looked in the error-logs and found nothing that referred to my third domain at all. I fixed a few missing links, etc but no where, at any time, in all my file manipulation has the third domain name appeared anywhere but when issuing hostname command. Then my first, not second, and third name appears. I'm not sure what you're referring to with the apache -S command? I've been looking in all my manuals and on the web as to where to run this command but have come up clueless. Maybe we could start with that help first?

Thanks
Lisa
zoeymae
 
Posts: 2
Joined: 11. January 2011 01:05
Location: Groton, NY

Re: Problems setting up third domain on red hat system

Postby Sharley » 13. January 2011 03:07

Hello Lisa.

Google search suggestion

http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/#directives
Dutch_Master's post at Linux Format Forums

The command in XAMPP for Linux is httpd -S not apache -S

I have lost touch with all things Linux but you could try this at a command line and change directory to /opt/lampp/bin and type sudo ./httpd -S - until this is corrected by a more knowledgeable XAMPP Linux user.

As I said, if your error is not critical in your VirtualHosts containers then the first (default) VirtualHost will be served and is a good indication something is wrong somewhere - so you must have a small syntax error in one or all of your VirtualHosts containers - the httpd -S command results may reveal the problem.

If the error is critical then the server will not start and only then it is time to look in the error log file for clues - the non critical errors will not be written to the error log file because the server did not stop with an error.
User avatar
Sharley
AF Moderator
 
Posts: 3316
Joined: 03. October 2008 05:10
Location: Yeppoon, Australia Time Zone: GMT/UTC+10
Operating System: Win 7 Pro 32bit/XP Pro SP3


Return to Apache

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests