Apache 2.2 doesn't start after installing PHP 5.3.2

Alles, was den Apache betrifft, kann hier besprochen werden.

Apache 2.2 doesn't start after installing PHP 5.3.2

Postby ishfady » 21. June 2010 12:34

I have installed Apache 2.2.15 on windows Xp Pro and it work fine. I then installed PHP 5.3.2, VC6 x86 Thread Safe.
I can see it add this two line into httpd.conf
PHPIniDir "C:/PHP/"
LoadModule php5_module "C:/PHP/php5apache2_2.dll"

But when I start apache, it failled and come with window popup message of fail. When checked apache log file, it say like;
Starting the Apache2.2 service
The Apache2.2 service is running.
] Apache/2.2.15 (Win32) PHP/5.3.2 configured -- resuming normal operations
[Mon Jun 21 11:02:17 2010] [notice] Server built: Mar 4 2010 11:27:46
[Mon Jun 21 11:02:17 2010] [notice] Parent: Created child process 720
[Mon Jun 21 11:02:29 2010] [crit] (OS 6)The handle is invalid. : master_main: create child process failed. Exiting.
[Mon Jun 21 11:02:29 2010] [notice] Parent: Forcing termination of child process 36

Please can someone help me. I am bit lost here.

many thanks
Posts: 2
Joined: 07. December 2009 13:48

Re: Apache 2.2 doesn't start after installing PHP 5.3.2

Postby Nobbie » 21. June 2010 13:21

ishfady wrote:I am bit lost here.

Truely - this is a GERMAN board.

Forget about Apache und PHP and install Xampp instead (actually you are in the Xampp forum). Xampp installs everything smoothly.
Posts: 8640
Joined: 09. March 2008 13:04

Return to Apache

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests