Restrict Access to Apache directories via mod_auth_pam

Alles, was den Apache betrifft, kann hier besprochen werden.

Restrict Access to Apache directories via mod_auth_pam

Postby zschendh » 09. June 2006 12:46

Hi all,
i`m struggeling to protect some directories by using ActiveDirectory Accounts. When i setup everything with the "normal" Apache ( SMB,WINBINDD), it is working fine.
But when i try to use the same config files (default.directories) and include them on the LAMPP Apache system, it says "Invalid Command 'AuthPAM_enabled' and the LAMPP Apache failes to start. I installed the mod_auth_pam for the normal Apache (same version as the one in LAMPP and linked the mod_auth_pam.so to the correct LAMPP modules directory but without any positive result. Any Ideas ?

config snip of httpd-directories.default which is included in httpd.conf -->

<Directory /opt/lampp/htdocs/MyDirectory>
AllowOverride None
Order Allow,Deny
AuthType Basic
AuthName "My restricted Page"
Require Group "My ActiveDirectoryGroupName"
AuthPAM_Enabled on
AuthPAM_FallThrough off
SSLCipherSuite -all:SSLv2:+HIGH
</Directory>
zschendh
 
Posts: 9
Joined: 09. June 2006 11:18

Postby Wiedmann » 09. June 2006 13:15

I installed the mod_auth_pam for the normal Apache (same version as the one in LAMPP and linked the mod_auth_pam.so to the correct LAMPP modules directory but without any positive result. Any Ideas ?

You must compile this module against the XAMPP apache.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby zschendh » 09. June 2006 15:29

Hallo,
besten Dank für die schnelle Antwort. Hab es mal mit der DSO variante von dem mod_auth_pam versucht, läuft soweit auch schön durch. Leider bekomme ich bei einem Authentifizierungsversuch dann den Fehler
"Bad File descriptor: Could not open Password File: (null) obwohl die config eigendlich komplett ist ( wie auf der anderen maschine mit standard apache)
Irgendeine Idee ?
Gruß
zschendh
zschendh
 
Posts: 9
Joined: 09. June 2006 11:18

Postby Wiedmann » 09. June 2006 16:29

Probiers mal mit:
Code: Select all
AuthBasicAuthoritative Off
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

geht auch nicht

Postby zschendh » 10. June 2006 11:39

Hallo,
nochmals Danke fuer den Hinweis.Leider gehts damit auch nicht. Irgendwie hab ich da was falsch gemacht, als letzte Fehlermeldung habe ich "Error in service module" bekommen. Anyway, bin jetzt zu meiner alten config zurueck weil die Maschine eigendlich produktiv ist. Waere schoen wenn das Modul in einer neueren Version von XAMMP/LAMPP mit dabei ist.
Nochmals Besten dank und Gruss
H.Richard
Lord of Kerry :wink:
zschendh
 
Posts: 9
Joined: 09. June 2006 11:18

Postby Wiedmann » 10. June 2006 12:01

Third Party Module baut Oswald IMHO nicht ein. Als Alternative kannst du ja auch mod_authnz_ldap nehmen. Das gehört zu den Standardmodulen vom Apache. (Mir ist aber so, als hätte Oswald das mal vergessen in irgendeinem XAMPP?)
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany


Return to Apache

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests