XAMPP not working after installed on mac

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP not working after installed on mac

Postby leond » 16. May 2015 02:27

Hello
I am having problems after I installed XAMPP . it looks like something is missing, it shows it works when I type the the mac name localhost on the browser, but it doesn't connect to Apache or servers. I restored OS X Yosemite, I can't start a new or existing wordpress projects. I don't see the button option to launch a new website or open existing websites like I used to do before the system restore. Please help. Thanks in advance
It shows, It works ====>> http://screencast.com/t/vHbUlmJauQ
Please watch the following video ====>> http://screencast.com/t/Bb2PpENSL
leond
 
Posts: 1
Joined: 16. May 2015 02:23
Operating System: OS X Yosemite

Re: XAMPP not working after installed on mac

Postby Nobbie » 16. May 2015 10:51

It looks, as you already have a webserver running, there seems to be already another Apache on your Mac. Therefore the Xampp Apache cannot start, because you can only run ONE Apache.
Nobbie
 
Posts: 8775
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Apache not working after I installed XAMPP on mac

Postby glitzi85 » 18. May 2015 00:00

It seems there is already an Webserver (and it looks like an Apache) running on Port 80. That explains why you cannot start Apache (as the port is blocked) and you see the default "It works" site delivered with most Onboard Apaches in the Linux/Unix world.
User avatar
glitzi85
 
Posts: 1920
Joined: 05. March 2004 23:26
Location: Dahoim

Re: Apache not working after I installed XAMPP on mac

Postby Nobbie » 18. May 2015 14:10

Why did you ask twice the same question? That has been answered already a day before.
Nobbie
 
Posts: 8775
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Apache not working after I installed XAMPP on mac

Postby glitzi85 » 18. May 2015 15:21

WTF? Das ist mir gar nicht aufgefallen... :evil:
User avatar
glitzi85
 
Posts: 1920
Joined: 05. March 2004 23:26
Location: Dahoim

Re: XAMPP not working after installed on mac

Postby Altrea » 18. May 2015 15:42

merged the topics :D
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8294
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache not working after I installed XAMPP on mac

Postby Leon David » 24. May 2015 03:16

Nobbie wrote:Why did you ask twice the same question? That has been answered already a day before.

I appologize. I didn't the post anywhere, that's why I posted again
Leon David
 
Posts: 3
Joined: 17. May 2015 21:00
Operating System: OS X Yosemite

Re: Apache not working after I installed XAMPP on mac

Postby Leon David » 24. May 2015 03:36

glitzi85 wrote:It seems there is already an Webserver (and it looks like an Apache) running on Port 80. That explains why you cannot start Apache (as the port is blocked) and you see the default "It works" site delivered with most Onboard Apaches in the Linux/Unix world.


Thanks guys. I stopped apache in terminal. Now, Xampp starts apache, but the files don't open in the browser
Leon David
 
Posts: 3
Joined: 17. May 2015 21:00
Operating System: OS X Yosemite


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests