Fresh Yosemite install: "dyld: Symbol not found: _sqlite3_in

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Fresh Yosemite install: "dyld: Symbol not found: _sqlite3_in

Postby joostplas » 30. October 2014 13:26

With the purchase of my new Mac Mini I have to upgrade my XAMPP setup (I previously ran on 10.8 with XAMPP 1.7).

Today I did a fresh install of XAMPP 1.8.3-5 on a new Yosemite machine.
My apache error log is throwing the same error I see in a lot of posts here:

Code: Select all
dyld: Symbol not found: _sqlite3_intarray_bind
  Referenced from: /System/Library/Frameworks/CoreData.framework/Versions/A/CoreData
  Expected in: /Applications/XAMPP/xamppfiles/lib/libsqlite3.dylib
 in /System/Library/Frameworks/CoreData.framework/Versions/A/CoreData


There is some documentation about this error, but it is supposed to be fixed in the XAMPP version I am using.
I have also manually checked if mentioned fix ("unset DYLD_LIBRARY_PATH") is implemented in my setup.

The strange thing is the mysql server is starting without problems and errors.
But for example when I try to run a simple ffmpeg command through php I get the error.

Any tips?
joostplas
 
Posts: 4
Joined: 30. October 2014 11:28
Operating System: OSX 10.10 Yosemite

Re: Fresh Yosemite install: "dyld: Symbol not found: _sqlite

Postby joostplas » 30. October 2014 14:17

Hmm I'm starting to think it is more a PHP / OS x accessibility issue. For example I get the error when I run a simple command as:
Code: Select all
<?php
exec("osascript /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/narrowcasting/script/test_joost.scpt");
?>


But no error with:

Code: Select all
<?php
exec("ls /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/narrowcasting/script/");
?>


I already inserted osascript in the accessibility menu. Will do some more digging.
joostplas
 
Posts: 4
Joined: 30. October 2014 11:28
Operating System: OSX 10.10 Yosemite

Re: Fresh Yosemite install: "dyld: Symbol not found: _sqlite

Postby Nobbie » 30. October 2014 22:45

Did you read this one?

viewtopic.php?f=29&t=69200
Nobbie
 
Posts: 8761
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Fresh Yosemite install: "dyld: Symbol not found: _sqlite

Postby joostplas » 31. October 2014 11:59

Thanks for your reply.
I read the post, but didn't try the home-brew fix because I thought it was absolete with the latest XAMPP version.

Anyhow, I tried it now (replacing libiconv and sqlite3 with the version from home-brew).
This got rid of the sqlite3 error, but I keep running into new errors.

First it was about the libjpeg library, so I applied the same home-brew fix for that library. After that I did this for libtiff, and now I have a libpng error.

I have the feeling I can keep doing this for all the libraries. So I guess the problem is more structural.
joostplas
 
Posts: 4
Joined: 30. October 2014 11:28
Operating System: OSX 10.10 Yosemite


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests