XAMPP/Apache load mod_dav_svn.so - archproblem?

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

XAMPP/Apache load mod_dav_svn.so - archproblem?

Postby gifvars » 03. February 2011 23:22

Hi!

I'm trying to get Subversion to work with XAMPP/Apache.
The problem is that Apache won't load these files in httpd.conf;

LoadModule dav_svn_module modules/mod_dav_svn.so
LoadModule authz_svn_module modules/mod_authz_svn.so

It says "Bus Error". (starting with apachectl start)
I suspect that I have mixed architecture for apachebinaries and svn modules.
The facts;
I'm running Mac OS X 10.6.6 on a Mac Pro.
xampp macosx 1.7.3
Subversion-1.6.15-10.6.x
And I'm a bit new in the Mac OSX environment! :-)
I've read other threads on this forum but no succes for me.

I copied the modules from the subversion installation (well the filesystem /opt/subversion/svn-apache
to the XAMPP/xamppfiles/modules.
And edited the two lines in the httpd.conf file.

When running the unix files command on the apache-svn modules it says;
mod_authz_svn.so: Mach-O universal binary with 3 architectures
mod_authz_svn.so (for architecture ppc7400): Mach-O bundle ppc
mod_authz_svn.so (for architecture i386): Mach-O bundle i386
mod_authz_svn.so (for architecture x86_64): Mach-O 64-bit bundle x86_64
mod_dav_svn.so: Mach-O universal binary with 3 architectures
mod_dav_svn.so (for architecture ppc7400): Mach-O bundle ppc
mod_dav_svn.so (for architecture i386): Mach-O bundle i386
mod_dav_svn.so (for architecture x86_64): Mach-O 64-bit bundle x86_64

And doin the same for the othes modules (bundled with xampp installation);
sh-3.2$ file ../modules/mod_dav_fs.so
../modules/mod_dav_fs.so: Mach-O universal binary with 2 architectures
../modules/mod_dav_fs.so (for architecture i386): Mach-O bundle i386
../modules/mod_dav_fs.so (for architecture ppc): Mach-O bundle ppc

Is this a correct mix or am I having another problem?
I'm a bit confused now and don't know how to get the module with a two-architecture binary, it that is the problem...

Thanks in advance!

Kind regards,
Jan Gifvars
Stockholm, Sweden
gifvars
 
Posts: 3
Joined: 03. February 2011 22:55

Re: XAMPP/Apache load mod_dav_svn.so - archproblem?

Postby gifvars » 04. February 2011 08:53

Hi again.

I've found this on stack overflow; Perhaps itt will help me.
http://stackoverflow.com/questions/9973 ... rom-source

But it's a pity that collabnet and xampp compile different binaries.

Kind regards,
-Jan Gifvars
gifvars
 
Posts: 3
Joined: 03. February 2011 22:55

Re: XAMPP/Apache load mod_dav_svn.so - archproblem?

Postby gifvars » 06. February 2011 21:07

NO the lipo tactic didn't work.
Do I have to compile subversion myself... Hmmm?

-JG
gifvars
 
Posts: 3
Joined: 03. February 2011 22:55


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest