Installing PDO_MYSQL - missing autoconf?

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Installing PDO_MYSQL - missing autoconf?

Postby groovecoder » 18. April 2007 17:30

I have installed the xampp dev package.

I'm trying to install PDO_MYSQL, but phpize fails and says it can't find autoconf. After googling, it seems Macs are supposed to have /usr/bin/autoconf , but I couldn't find mine. Does anyone know where the Mac autoconf is? Do I just set an environment variable PHP_AUTOCONF to that? Thanks.

lcrouchs-computer:/Applications/xampp/xamppfiles lcrouch$ sudo pecl install PDO_MYSQL
Password:
downloading PDO_MYSQL-1.0.2.tgz ...
Starting to download PDO_MYSQL-1.0.2.tgz (14,778 bytes)
.....done: 14,778 bytes
downloading PDO-1.0.3.tgz ...
Starting to download PDO-1.0.3.tgz (52,613 bytes)
...done: 52,613 bytes
12 source files, building
running: phpize
Configuring for:
PHP Api Version: 20041225
Zend Module Api No: 20060613
Zend Extension Api No: 220060519
Cannot find autoconf. Please check your autoconf installation and the $PHP_AUTOCONF
environment variable is set correctly and then rerun this script.

ERROR: `phpize' failed
7 source files, building
running: phpize
Configuring for:
PHP Api Version: 20041225
Zend Module Api No: 20060613
Zend Extension Api No: 220060519
Cannot find autoconf. Please check your autoconf installation and the $PHP_AUTOCONF
environment variable is set correctly and then rerun this script.

ERROR: `phpize' failed
groovecoder
 
Posts: 6
Joined: 26. February 2007 03:30
Location: Tulsa, OK, USA

Got autoconf

Postby groovecoder » 20. April 2007 00:55

I have since installed Xcode (after trying Fink) and still was not able to get PDO to install. Now the phpize error message is even less helpful...

running: phpize
Configuring for:
PHP Api Version: 20041225
Zend Module Api No: 20060613
Zend Extension Api No: 220060519
ERROR: `phpize' failed

Anyone?

-L
groovecoder
 
Posts: 6
Joined: 26. February 2007 03:30
Location: Tulsa, OK, USA

Postby woodan » 16. July 2007 00:17

Did you have any success with this?
woodan
 
Posts: 3
Joined: 16. July 2007 00:12

mount /tmp

Postby astral » 04. December 2007 01:18

mount /tmp and try again. It should work.
astral
 
Posts: 1
Joined: 04. December 2007 01:15


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests