installation problems

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

installation problems

Postby mpaev » 05. March 2007 12:15

after the installation. I write http://localhost and get a greeting screen from xampp. here I have to choose language, but when I choose. I get the following information.


Warning: fopen(lang.tmp) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 2

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 3

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php:2) in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 5

what am i doing wrong??
mpaev
 
Posts: 7
Joined: 05. March 2007 12:10

Postby mpaev » 05. March 2007 12:17

I know that there is a topic for this already, but ive done what been written and it still doesn't work.
mpaev
 
Posts: 7
Joined: 05. March 2007 12:10

Postby mpaev » 05. March 2007 12:48

Ok I found out that i've have install it wrong.

now im using the terminal to install but i get the following message.

martin-paevatalus-computer:/Users/martinpaevatalu/desktop root# tar xfvz xampp-macosx-0.6.1.tar.gz -C /
tar (child): xampp-macosx-0.6.1.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar (child): Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mpaev
 
Posts: 7
Joined: 05. March 2007 12:10

Postby Kristian Marcroft » 05. March 2007 14:52

Dear Sir,

you have to be in the directory that you downloaded xampp to.
Besides you should also use "tar xfvpz" not only "tar xfvz" to untar.

Regards,
User avatar
Kristian Marcroft
AF Moderator
 
Posts: 2962
Joined: 03. January 2003 12:08
Location: Diedorf

Postby mpaev » 05. March 2007 15:03

im in the right folder, but it won't work.. im a total douche at mac.

martin-paevatalus-computer:/Users/martinpaevatalu root# ls
.CFUserTextEncoding Documents Public
.DS_Store Library Sites
.Trash Movies test.php
.bash_history Music xampp-macosx-0.6.1.tar
.lpoptions Opera 7 Preferences.new
Desktop Pictures
martin-paevatalus-computer:/Users/martinpaevatalu root# tar xfvpz xampp-macosx-0.6.1.tar.gz -C /
tar (child): xampp-macosx-0.6.1.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar (child): Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mpaev
 
Posts: 7
Joined: 05. March 2007 12:10

Postby Kristian Marcroft » 05. March 2007 15:27

Dear Sir,

your "ls" shows that the filename is called xampp-macosx-0.6.1.tar and not xampp-macosx-0.6.1.tar.gz.

please try and use the following command to untar XAMPP:

# tar xfvp xampp-macosx-0.6.1.tar -C /

Regards,
User avatar
Kristian Marcroft
AF Moderator
 
Posts: 2962
Joined: 03. January 2003 12:08
Location: Diedorf

Postby mpaev » 05. March 2007 15:31

Thanks a lot... its working perfekt now :D :D
thanks for your time
mpaev
 
Posts: 7
Joined: 05. March 2007 12:10

Re: installation problems

Postby Hiroshi » 10. March 2007 19:03

mpaev wrote:after the installation. I write http://localhost and get a greeting screen from xampp. here I have to choose language, but when I choose. I get the following information.


Warning: fopen(lang.tmp) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 2

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 3

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php:2) in /Applications/xampp/xamppfiles/htdocs/xampp/lang.php on line 5

what am i doing wrong??



The same error message for me.
I don't know what i have to do.
Help !

Thanks ! :-)
Hiroshi
 
Posts: 2
Joined: 10. March 2007 19:00

Postby Hiroshi » 10. March 2007 19:06

mpaev wrote:Ok I found out that i've have install it wrong.



Can you tell me the solution for this problem ?
I have the same.

Thanks !
Hiroshi
 
Posts: 2
Joined: 10. March 2007 19:00

Install fix

Postby chekmed » 23. March 2007 19:19

Ok, here is what worked for me. Do not download using Safari! I know, I know, I am a huge Mac fan too, but trust me, use Firefox. I don't know why, but it works.
chekmed
 
Posts: 2
Joined: 19. March 2007 21:42


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests