Apache doesn't start in a MacBook running Tiger 10.4.8

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache doesn't start in a MacBook running Tiger 10.4.8

Postby rrodrigueznt » 25. October 2006 21:44

Hi all,

Sorry about been able to post just problems, no solutions, so far!

I'm trying to launch XAMPP by clicking at mamppstart application. Apache startup fails with XAMPP: [1mError1! Couldn't start Apache![m error message.

Error_log records the message [Mon Oct 23 10:33:35 2006] [error] (14)Bad address: Could not set permissions on ssl_mutex; check User and Group directives
Configuration Failed

Please, could anybody help me to work out this problem? Thanks!

Best,

Ricardo
rrodrigueznt
 
Posts: 8
Joined: 16. April 2006 11:59

Postby tomservo291 » 18. November 2006 21:08

Look around, there is information about it. There is a single line in

/xampp/etc/httpd.conf

that needs to be commented out (using the # character to comment)

Then you will see the blowfish error when you goto use phpMyAdmin

you need to goto the php.confic.ini file and there is a line that says something about

['blowfish_secret'] = '';

Change it from an empty string to anything (like = 'hi';)

And it will be fixed
tomservo291
 
Posts: 6
Joined: 18. November 2006 21:00

Postby rrodrigueznt » 24. November 2006 10:49

tomservo291 wrote:Look around, there is information about it. There is a single line in

/xampp/etc/httpd.conf

that needs to be commented out (using the # character to comment)

Then you will see the blowfish error when you goto use phpMyAdmin

you need to goto the php.confic.ini file and there is a line that says something about

['blowfish_secret'] = '';

Change it from an empty string to anything (like = 'hi';)

And it will be fixed


Thanks for the input.

Please, what is the httpd.conf line that do need to be commented out?

On the other side, I am not able to find a php.config.ini file in my MacBook box. Could the concerned file has a slightly different name?

I'm still stuck with this problem while working with XAMPP and MacBook Intel based computers.

Any new input will be welcome! Thanks indeed,

Ricardo
rrodrigueznt
 
Posts: 8
Joined: 16. April 2006 11:59

Postby tomservo291 » 24. November 2006 19:27

In /Applications/xampp/etc/httpd.conf

For me, is line 282:

#LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so

That is what it should look like (# is the comment character in this case.)

Note, that you need to be root to save this file. You will be able to open, and view it as any user. But you will not be able to write any changes you make. If you don't know how to do this, open a terminal and you can use: sudo pico /Applications/xampp/etc/httpd.conf

In pico you use ctrl+o to save your changes, ctrl+x to quit
tomservo291
 
Posts: 6
Joined: 18. November 2006 21:00


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests