MySQL Trouble

Problems with the Mac OS X version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

MySQL Trouble

Postby themacosxguy » 06. August 2006 23:25

I've installed the XAMPP but MySQL seems to be missing. On the homepage under status it says MySQL is deactivated.

What's wrong here?
themacosxguy
 
Posts: 2
Joined: 06. August 2006 23:18

same

Postby poncho_garza » 11. July 2007 09:31

I have the same issue, what is the problem?
poncho_garza
 
Posts: 2
Joined: 11. July 2007 09:27

Postby hansman » 21. July 2007 01:29

did you start mysql?
hansman
 
Posts: 3
Joined: 10. May 2006 11:44

Postby jgvaughan » 22. July 2007 02:10

Yep, have MySQL started. I started it using the Xampp Control Panel.

Anyone gotten a positive response on correcting this problem?
jgvaughan
 
Posts: 1
Joined: 22. July 2007 02:09
Location: Gahanna, OH

Same problem here!

Postby verney » 25. July 2007 01:45

I had the same problem, I installed XAMPP again and still nothing, then I downloaded and installed MySQL and XAMPP started working!
verney
 
Posts: 1
Joined: 25. July 2007 01:34

Postby stuzog » 22. August 2007 18:42

I've found that after I ran the security program, xampp showed SQL as deactivated, although it is still working as clicking on the examples shows. There's a note in the Status page that the status may not be accurately reflected.

To get SQL to work, you have to set up the correct databases and populate their tables, as an install of xampp starts with an empty MySQL database. Do this through the phpAdmin panel -- it works very reliably.

Remember to change your import file to reflect whether you're running stuff locally or on another server, for example a WordPress blog.
Stuart Hertzog
writing, editing, Internet

<stuart@stuzog.com>
<http://greenpolitics.ca>
stuzog
 
Posts: 6
Joined: 22. August 2007 05:13
Location: Victoria, BC Canada

Postby nierop » 02. November 2007 11:09

I would like to mention that I also have this same problem of mySQL being deactivated.

I was very carefull during installation (on OS X 10.5 leopard):

1. inactivated built-in OS X apache server
2. uninstalled previous mysql installation
3. removed any occurences of the my.cnf file of mysql
4. reboot
5. Installed XAMPP

After starting of XAMPP the mysql server shows up as deactivated in the xampp status screen.

Installing mysql separatelty from xampp solved the problem for me.

However, I feel that this is not the intended way for XAMPP.

Regards, Pim
nierop
 
Posts: 1
Joined: 02. November 2007 11:04


Return to XAMPP for Mac OS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests