[BUG] httpd crashes systematically at system startup

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[BUG] httpd crashes systematically at system startup

Postby teo8976 » 15. April 2016 23:03

(Seriously guys, don't you have a public bug tracker?? Do I really have to post this in a f***ing forum?)

It's been ages since I installed Xampp on Ubuntu. I don't even remember what version of Ubuntu it was back then, but I've been upgrading it (ubuntu) and now it's 15.10.

Starting from recently, every single time I boot my Ubuntu system, I get a system error message telling me that httpd has crashed.

- WTF, how comes it has started crashing now? I haven't upgraded it or anything
- WTFF, it is not even supposed to be running at startup in the first place, given that I haven't launched it.

When I manually start lampp with
Code: Select all
sudo /opt/lampp/lampp start
everything works fine.

Does anybody know the root cause and a workaround for this annoying bug? And what pisses me off the most, why does httpd even attempt to run at startup??

P.S. I would be happy to upgrade xampp, if only it was an ubuntu package and/or if there was an easy way to upgrade without having to backup, wipe out, and restore every damn thing (virtual hosts, databases,...)
teo8976
 
Posts: 6
Joined: 15. November 2014 13:54
Operating System: Linux, Mac OS, Windows

Re: [BUG] httpd crashes systematically at system startup

Postby teo8976 » 16. April 2016 00:22

Seriously I can't attach a file to a post???

http://snag.gy/TiiTh.jpg
teo8976
 
Posts: 6
Joined: 15. November 2014 13:54
Operating System: Linux, Mac OS, Windows

Re: [BUG] httpd crashes systematically at system startup

Postby Altrea » 16. April 2016 00:44

seriously, if you are that much unhappy with XAMPP, it's bug reporting and community board system, why do you use it?
Why don't you simply use the Apache provided by the Ubuntu package manager?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: [BUG] httpd crashes systematically at system startup

Postby Nobbie » 19. April 2016 10:14

teo8976 wrote:And what pisses me off the most, why does httpd even attempt to run at startup??


Because you (and nobody else!) configured your Linux to do so. Xampp does NOT install as an service or similar, even more, there is no installation option to start httpd on system start up. You either have done this by yourself (maybe years ago and simply forgot about that) or you already installed httpd (apache) from the Ubuntu Repositorys and now have an unclean mix of several httpd installations.

Anyway, you have to piss yourself.
Nobbie
 
Posts: 8770
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests