Install Permission Denied [Solved]

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Install Permission Denied [Solved]

Postby PaulW » 28. November 2014 22:06

I downloaded xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run and permissions are:
-rwxrwxrwx 1 root root 132445132 Nov 28 15:20 xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run

I opened a shell as root, logged into the download directory and executed both commands, receiving a Permission denied error in each case:
Code: Select all
./xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run
ERROR: bash: ./xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run: Permission denied
Code: Select all
sudo ./xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run
ERROR: sudo: unable to execute ./xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run: Permission denied

Haven't had this problem before with previous installations. Don't know what to try next. Any help???
Last edited by PaulW on 01. December 2014 15:11, edited 1 time in total.
PaulW
 
Posts: 13
Joined: 20. November 2005 17:20
Location: Norton, Ohio (USA)

Re: Install Permission Denied

Postby Nobbie » 28. November 2014 22:20

What Linux Distribution are you using (please provide full information)?
Nobbie
 
Posts: 8778
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Install Permission Denied

Postby PaulW » 28. November 2014 22:54

DISTRIB_ID=LinuxMint
DISTRIB_RELEASE=1
DISTRIB_CODENAME=debian
DISTRIB_DESCRIPTION="Linux Mint Debian Edition"
PRETTY_NAME="Linux Mint LMDE"
NAME="Linux Mint LMDE"
ID=linuxmint

Linux 3.11-2-amd64 x86_64
PaulW
 
Posts: 13
Joined: 20. November 2005 17:20
Location: Norton, Ohio (USA)

Re: Install Permission Denied [Solved]

Postby PaulW » 01. December 2014 15:08

Looks like the problem had to do with where I downloaded xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run.
My system is dual boot and I had previously set my download folder to one on the Windows-7 partition.
I downloaded xampp-linux-x64-5.5.19-0-installer.run again, this time to /tmp on Linux.
I then ran the two commands as referenced on https://www.apachefriends.org/faq_linux.html.
The install process then ran without a hitch.
I guess placing the .run file into a Win-7 directory (ntfs) impacted the .run installation program.

Also, I did not experience the "Error 403 for phpmyadmin" problem frequently posted on this forum.
PaulW
 
Posts: 13
Joined: 20. November 2005 17:20
Location: Norton, Ohio (USA)


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests