trouble after v1.8.3-2 install

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

trouble after v1.8.3-2 install

Postby SaintDanBert » 27. December 2013 20:52

QUESTION #1

I installed XAMPP v1.8.3-2 onto a Linux Mint-15 Cinnamon workstation.
When I start XAMPP, I see:
Code: Select all
     prompt$ sudo /opt/lampp/lampp start

     Starting XAMPP for Linux 1.8.3-2...
     XAMPP: Starting Apache...ok.
     XAMPP: Starting MySQL...ok.
     XAMPP: Starting ProFTPD...fail.
     XAMPP:  Another FTP daemon is already running.


However, when I access the home page at http://localhost and view STATUS I see
troubles.
Code: Select all
     Component                       Status                    Hint    
     MySQL database             DEACTIVATED    
     PHP                               ACTIVATED    
     Perl                               ACTIVATED    
     Gateway Interface (CGI)     ACTIVATED    
     Server Side Includes (SSI)     ACTIVATED    
     PHP extension »OPcache«           DEACTIVATED    see FAQ <http://www.apachefriends.org/en/faq-xampp-linux.html#opcache>    
     PHP extension »OCI8/Oracle«      DEACTIVATED    see FAQ <http://www.apachefriends.org/faq-lampp-en.html#oci8>


I regret that my sys-admin skills and my web-page
programming skills leave me wanting help to sort out this situation.

QUESTION #2

Is there a standard way to start XAMPP (a) on system boot, or (b) at user login.
Do most folks deploy XAMPP during boot or during login?

Concerning boot-time deployment, has anyone created Upstart "job" files?

Joyeux Noël et Bonne Année
~~~ 0;-Dan
Austin, TX USA
SaintDanBert
 
Posts: 1
Joined: 27. December 2013 20:41
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Linux Mint-15 Cinnamon

Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests