Error1! Couldn't Start Apache [Solved]

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Error1! Couldn't Start Apache [Solved]

Postby richlinux » 29. January 2013 05:26

Thanks for your help with this.

Lampp 1.8.1 running in VMware player. It was working fine until I made some changes to access phpmyadmin. The phpmyadmin was giving a not accessible error.

Following another post, I setup lampp security and added "Require all granted" to the httpd-xampp.conf file to enable phpmyadmin. Now after lampp start, the message "Error1! Couldn't start Apache!...Sorry, I have no idea what's going on." appears.

Thanks...
richlinux
 
Posts: 2
Joined: 29. January 2013 05:14
Operating System: linux

Re: Error1! Couldn't Start Apache

Postby JonB » 29. January 2013 12:55

Check your Apache error log. Most likely cause of an Error 1 is invalid Apache Directives or syntax in one of your httpd.conf files. LOL I had one yesterday when adding a vhost to a working lampp install.

Post the tail of the log in your reply.

Good Luck
:D
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7

Re: Error1! Couldn't Start Apache

Postby richlinux » 30. January 2013 05:43

Thanks very much. Re-checking the httpd.conf file was enough to fix these.
richlinux
 
Posts: 2
Joined: 29. January 2013 05:14
Operating System: linux

Re: Error1! Couldn't Start Apache

Postby JonB » 01. February 2013 16:55

Glad it worked out.

Good Luck with XAMPP/LAMPP
8)
User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests