Error 1 When starting XAMPP

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Error 1 When starting XAMPP

Postby BGenesis » 08. April 2004 13:59

I had just edited my httpd.conf to allow index.htm (not just .html) and attempted to restart XAMPP. I simply got an error 1 message, and Apache didn't start.
BGenesis
 
Posts: 3
Joined: 08. April 2004 13:53

Postby Oswald » 08. April 2004 15:42

Could you please look into /opt/lampp/logs/apachestart.log and /opt/lampp/logs/error_log. Did you find any error like messages?

Regards
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Linux

Postby BGenesis » 08. April 2004 17:32

apachestart.log:
Code: Select all
No -e allowed in setuid scripts.
perl_parse: No such file or directory


error_log:
Code: Select all
[Thu Apr 08 10:08:05 2004] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /opt/lampp/bin/suexec)
[Thu Apr 08 10:08:07 2004] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu Apr 08 10:08:07 2004] [notice] Digest: done
[Thu Apr 08 10:08:08 2004] [notice] Apache/2.0.49 (Unix) mod_perl/1.99_08 Perl/v5.8.0 mod_ssl/2.0.49 OpenSSL/0.9.7d PHP/4.3.5 DAV/2 configured -- resuming normal operations
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16395 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16396 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16397 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16398 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16399 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16531 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [warn] child process 16532 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:15:08 2004] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Thu Apr 08 10:15:19 2004] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /opt/lampp/bin/suexec)
PHP Warning:  [Turck MMCache] This build of "Turck MMCache" was compiled for PHP version 4.3.4. Rebuild it for your PHP version (4.3.5) or download precompiled binaries.\n in Unknown on line 0
PHP Warning:  Unknown(): Unable to initialize module 'Turck MMCache' in Unknown on line 0
[Thu Apr 08 10:15:21 2004] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu Apr 08 10:15:21 2004] [notice] Digest: done
[Thu Apr 08 10:15:22 2004] [notice] Apache/2.0.49 (Unix) mod_perl/1.99_08 Perl/v5.8.0 mod_ssl/2.0.49 OpenSSL/0.9.7d PHP/4.3.5 DAV/2 configured -- resuming normal operations
[Thu Apr 08 10:18:31 2004] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Thu Apr 08 10:18:40 2004] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /opt/lampp/bin/suexec)
PHP Warning:  [Turck MMCache] This build of "Turck MMCache" was compiled for PHP version 4.3.4. Rebuild it for your PHP version (4.3.5) or download precompiled binaries.\n in Unknown on line 0
PHP Warning:  Unknown(): Unable to initialize module 'Turck MMCache' in Unknown on line 0
[Thu Apr 08 10:18:42 2004] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Thu Apr 08 10:18:42 2004] [notice] Digest: done
[Thu Apr 08 10:18:43 2004] [notice] Apache/2.0.49 (Unix) mod_perl/1.99_08 Perl/v5.8.0 mod_ssl/2.0.49 OpenSSL/0.9.7d PHP/4.3.5 DAV/2 configured -- resuming normal operations
[Thu Apr 08 10:51:03 2004] [error] [client 82.140.80.126] request failed: URI too long (longer than 8190)
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16826 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16827 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16828 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16829 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16830 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16831 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16832 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:28 2004] [warn] child process 16833 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16826 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16827 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16828 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16829 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16830 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16831 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16832 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:29 2004] [warn] child process 16833 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16826 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16827 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16828 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16829 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16830 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16831 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16832 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:30 2004] [warn] child process 16833 still did not exit, sending a SIGTERM
[Thu Apr 08 10:55:34 2004] [notice] caught SIGTERM, shutting down


Thanks!
BGenesis
 
Posts: 3
Joined: 08. April 2004 13:53

Postby Oswald » 08. April 2004 19:07

I'm not sure but I assume you changed more than the DirectoryIndex directive?

The error message in apachestart.log indicates a problem with Perl. So please try this: Deactivate mod_perl by comment out the following lines from /opt/lampp/etc/httpd.conf:

LoadModule perl_module modules/mod_perl.so
PerlModule Apache2

After that try restarting XAMPP again.

Good luck
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Linux

Postby BGenesis » 08. April 2004 20:39

No, that was the only thing I changed when it stopped working. All I added was index.htm ... I don't know why it happened, but I'll try your instructions.

EDIT: I found this line which differs from your version:
Code: Select all
LoadModule perl_module.          modules/mod_perl.so

Could something be wrong here?

EDIT: I commented it out anyway, but there's still an error loading Apache.
BGenesis
 
Posts: 3
Joined: 08. April 2004 13:53


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests