[solved] subdirectory not recognized, gets 404/object not fo

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

[solved] subdirectory not recognized, gets 404/object not fo

Postby ds7 » 08. December 2011 18:07

Hi everyone,

My setup is Debian 6.0.2, Xampp 1.7.7. After installing I did the following:

  • Changed permissions so that users in a new group 'web' could change files under /opt/lampp/
  • Started server
  • Set security options (no password requirement for viewing pages)
  • Verified the server was working by viewing default home page in browser - the index.php in /opt/lampp/htdocs directed request to the Xampp home page and it displayed correctly
  • Replaced the default index.php with my own (at /opt/lampp/htdocs/index.php ), and verified this displayed correctly when I requested http://127.0.0.1/ in browser.
  • Created subdirectory /opt/lampp/htdocs/steve
  • Set permissions same as the parent
  • Put files in the new subdirectory - /opt/lampp/htdocs/steve now contains an index.php and links.php

Now when I request http://127.0.0.1/steve in the browser, it says "Object not found" and 404.

What else do i need to do to get a subdirectory to be served when requested?
Last edited by ds7 on 08. December 2011 19:51, edited 1 time in total.
ds7
 
Posts: 4
Joined: 08. December 2011 17:36
Location: USA
Operating System: Debian 6.0.2

Re: subdirectory not recognized, gets 404/object not found

Postby Altrea » 08. December 2011 19:19

Hi ds7,

normally you have nothing more to do.
Please take a look into your Apache error.log file for this HTTP error 404 to find out, which file or folder the server cannot found.
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: subdirectory not recognized, gets 404/object not found

Postby ds7 » 08. December 2011 19:38

There are a lot of lines like these:
Code: Select all
[Thu Dec 08 08:43:14 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: /opt/lampp/htdocs/steve
[Thu Dec 08 08:57:50 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: /opt/lampp/htdocs/track


There is no reference to the 'track' path in the files I put there. They do not include the string 'track' at all. When trying to get to the subdirectory in a browser, I tried it with and without a slash on the right end of the URL. Also restarted the server, and it did not make a difference.
ds7
 
Posts: 4
Joined: 08. December 2011 17:36
Location: USA
Operating System: Debian 6.0.2

Re: subdirectory not recognized, gets 404/object not found

Postby ds7 » 08. December 2011 19:51

Oops, I solved it. Dumb mistake on my part.

I had forgotten that it's necessary to logoff and on again to make permissions take effect. Once I did that, it worked.

Thanks! I hope this helps someone.
ds7
 
Posts: 4
Joined: 08. December 2011 17:36
Location: USA
Operating System: Debian 6.0.2

Re: [solved] subdirectory not recognized, gets 404/object no

Postby Altrea » 08. December 2011 20:04

Thank you for this information.
Have fun with XAMPP and all that stuff 8)
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests