Can't connect to Linux Xampp Apache server, by using Windows

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Can't connect to Linux Xampp Apache server, by using Windows

Postby hyperreal » 11. March 2010 23:12

Hi there.

My problem is:
I cannot connect to the site on Linux Xampp Apache server, from a computer with Windows OS (on local network). My Linux distribution is Fedora 11. Did anybody had the same problem? Connecting to 'localhost' from Linux comp. works fine. What can be wrong with this, and how can i check it? Thanks in advance.

EDIT: I try to connect by typing linux-comp ip address in Mozilla Firefox (in address bar - for example - http://192.168.185.101 < it works fine when i type it on linux computer). Also, i checked connection between computers by using Ping command - it seems ok.
Last edited by hyperreal on 11. March 2010 23:26, edited 2 times in total.
hyperreal
 
Posts: 2
Joined: 11. March 2010 23:04

Re: Can't connect to Linux Xampp Apache server, by using Windows

Postby Altrea » 11. March 2010 23:14

How do you try to connect your Apache from the Windows computer?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Can't connect to Linux Xampp Apache server, by using Windows

Postby Altrea » 11. March 2010 23:37

Do they connect through a router (forwarding port 80 is needed) or firewall?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8293
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Can't connect to Linux Xampp Apache server, by using Windows

Postby hyperreal » 11. March 2010 23:44

I tried also this configuration: xampp apache on windows computer, and i tried to connect from linux comp, and it was ok. So maybe the reason is in linux comp configuration. Yes, they're connected through router (wi-fi connection). Where do i have to set port 80 forwarding?

[SOLVED]
By using Gnome Firestarter Firewall, and allowing connection. Thanks for replies (as the issue turned to be a little bit out of xampp/apache subject).
hyperreal
 
Posts: 2
Joined: 11. March 2010 23:04


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests