MySQL Not Working Correctly

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

MySQL Not Working Correctly

Postby DarkMantis » 24. February 2010 14:36

Hi All,

I am trying to run LAMPP 1.7 for linux, I have installed it and PHP, and the FTP are working fine, its just the MySQL protocol which isn't working.

There is a reason I chose to run the 1.7 apposed the new version 2, This is because I need to run expression engine which requires Zend Optimiser and that doesnt work with the newest PHP version, so I needed to downgrade Lampp.

This is the error I get when I try to start Lampp (MySQL):


[root@RichieBox ~]# /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.7...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.




Then ->
[root@RichieBox ~]# /opt/lampp/lampp status
Version: XAMPP for Linux 1.7
Apache is running.
MySQL is not running.
ProFTPD is running.





Could anybody give me a clue on where I am going wrong? Or why this is not working?

Please note:
PhpMyAdmin doesn't work either.

DarkMantis
DarkMantis
 
Posts: 2
Joined: 24. February 2010 14:28

Re: MySQL Not Working Correctly

Postby sunblade » 11. March 2010 23:48

Hi,

i had the same problem. You should try to stop mysql and kill 'mysqld' PID with -9 switch

sudo /opt/lampp/lampp stop

killall -9 mysqld

After that try to start lampp

sudo /opt/lampp/lampp start

I hope that will help
sunblade
 
Posts: 1
Joined: 11. March 2010 23:44


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests