Installing Subversion Problem

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Installing Subversion Problem

Postby velkymx » 22. October 2009 05:03

I am running XAMPP 1.7.1 on an Ubuntu server and it's been running great. I want to add a subversion system onto it to help keep my files in check but I've yet to get it to work. I run through the setup process detailed here: http://71.18.80.191/node/130

Everything checks out and seems great. Then I stop Apache with an error:

Segmentation fault

Then when I restart I get:

Segmentation fault
XAMPP: Error 139! Couldn't start Apache!
XAMPP: Starting diagnose...
XAMPP: Sorry, I've no idea what's going wrong.
XAMPP: Please contact our forum http://community.apachefriends.org/f/

So... I really need to get this working. I know there are tons of posts about this problem and yet I haven't been able to find any fixes. Anyone have any ideas on how to fix it?
velkymx
 
Posts: 4
Joined: 05. August 2008 23:24
Location: Austin, TX

Re: Installing Subversion Problem

Postby velkymx » 11. December 2009 19:59

More details on the error_log

[Fri Dec 11 12:58:11 2009] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /opt/lampp/bin/suexec)
[Fri Dec 11 12:58:11 2009] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
[Fri Dec 11 12:58:11 2009] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `localhost' does NOT match server name!?

Still not working... ANYONE?!?!?
velkymx
 
Posts: 4
Joined: 05. August 2008 23:24
Location: Austin, TX

Re: Installing Subversion Problem

Postby jimaz » 18. March 2010 00:25

I am having the exact same problem as velkymx. I cannot locate in the configuration where "localhost" is being used; the hostname on the machine is certainly not localhost. When I remove from the configuration file the LoadModule line which adds in SVN, the server starts normally, just no SVN.
I have followed at least a dozen different "how-tos" for installing SVN and googled and found many forums that address this issue, many with a resounding "read the error log", which I have done, but it does not tell me how to fix the problem. I'm not an admin, I'm doing a proof of concept and would appreciate any help.
Thanks.
jimaz
 
Posts: 2
Joined: 18. March 2010 00:13

Re: Installing Subversion Problem

Postby twitchel » 20. April 2010 03:35

I have managed to partially fix this problem... I followed the guide in the link below to change my certificates common name to be the same as my server name

http://fastinfo.com.au/blog/self-signed ... -on-xampp/

I set my CN to SYDLS01

I also had to set this in my httpd.conf file and httpd-ssl.conf file.

Apache still wont start up, however my error log now only says the following

[Tue Apr 20 12:30:47 2010] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /opt/lampp/bin/suexec)

anyone else haev any ideas how to fix this?
twitchel
 
Posts: 1
Joined: 20. April 2010 03:31

Re: Installing Subversion Problem

Postby pankaj_kc » 03. October 2010 20:07

Can anybody has solution for this, what I did on Ubuntu server 10.0

XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
Segmentation fault
XAMPP: Error 139! Couldn't start Apache!
XAMPP: Starting diagnose...
XAMPP: Sorry, I've no idea what's going wrong.
XAMPP: Please contact our forum http://community.apachefriends.org/f/


It works fine when I remove svn stuff from httpd.conf


Thanks
pankaj_kc
 
Posts: 1
Joined: 02. October 2010 05:37

Re: Installing Subversion Problem

Postby CaptnIgnit » 02. November 2010 23:13

This problem is showing up for me too, anyone have any ideas?
CaptnIgnit
 
Posts: 1
Joined: 02. November 2010 23:12

Re: Installing Subversion Problem

Postby avataar » 26. November 2010 04:53

Hey,

I'm having exactly the same problem did anyone of you able to find any solution????

I would really appreciate your reply
avataar
 
Posts: 1
Joined: 26. November 2010 04:49

Re: Installing Subversion Problem

Postby JonB » 26. November 2010 17:55

User avatar
JonB
AF Moderator
 
Posts: 3210
Joined: 12. April 2010 16:41
Location: Land of the Blazing Sun
Operating System: Windows XP/7 - Fedora 15 1.7.7


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests