Apache not running

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache not running

Postby shiv » 05. August 2009 06:56

Hi all :|
I'm using Xampp 1.7.1 for linux. It was working fine, but now the apache is not running.
when i restart apache it shoes error as below.
pls do the needful.

$lampp restart
XAMPP: XAMPP-Apache is not running.
XAMPP: Stopping MySQL...
XAMPP: Stopping ProFTPD...
XAMPP stopped.
Starting XAMPP for Linux 1.7.1...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: Error 1! Couldn't start Apache!
XAMPP: Starting diagnose...
tail: cannot open `/opt/lampp/logs/apachestart.log' for reading: No such file or
directory
XAMPP: Sorry, I've no idea what's going wrong.
XAMPP: Please contact our forum http://community.apachefriends.org/f/

XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
[root@localhost ~]#

thanks
shiv
 
Posts: 6
Joined: 19. June 2009 07:51

Re: Apache not running

Postby es_lasc » 06. August 2009 22:40

6 August 2009, El Salvador, Central America.
When I'm start the xampp I get this:

root@ubuntu:/# /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.7.2...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: Error 1! Couldn't start Apache!
XAMPP: Starting diagnose...
XAMPP: Sorry, I've no idea what's going wrong.
XAMPP: Please contact our forum http://community.apachefriends.org/f/
XAMPP: XAMPP-MySQL is already running.
XAMPP: XAMPP-ProFTPD is already running.
XAMPP for Linux started.
root@ubuntu:/#

And now ?
es_lasc
 
Posts: 1
Joined: 06. August 2009 22:36

Re: Apache not running

Postby t.peichl » 21. August 2009 13:21

I had a similar problem which I described in detail here: viewtopic.php?f=3&t=36806
Maybe this can help you, even though the error mentioned could surely have a lot of different causes.
t.peichl
 
Posts: 4
Joined: 21. August 2009 12:50


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests