ProFTP 1.3.2 in xampp 1.7.1 Problem - locks up

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

ProFTP 1.3.2 in xampp 1.7.1 Problem - locks up

Postby bigpcman » 26. April 2009 17:41

I have been running a web server on 1.6.8a xampp on a "tinycore linux" system for a few months now without any problems. I upgraded to version 1.7 today without any problems. Apache, mysql, ssl and proftp all worked fine. I then upgraded to version 1.7.1 and everything works fine except proftp. I have used two differnt clients, smartftp and fireftp, both produce the same results. The proftpd: nobody LIST process takes 99% of the cpu and fails to respond to the client request for a directory listing. Does anyone know whats going on here? What debug steps should I take next?
Last edited by bigpcman on 28. April 2009 14:49, edited 2 times in total.
bigpcman
 
Posts: 39
Joined: 11. January 2009 15:52

Re: ProFTP 1.3.2 in xampp 1.7.1 Problem - locks up

Postby bigpcman » 28. April 2009 02:33

Well after two days working on this problem I discovered what is going wrong. As it turns out I'm not the first one to be distressed about this. Others have found the same problem and entered a bug report to the ProFTP project. This bug was found 2/12/2009 long before xampp 1.7.1 was published. What is going on, how could this package be published with such a critical bug in proftp?
http://bugs.proftpd.org/show_bug.cgi?id=3184
Basically there is no transfer buffer size set for the LIST command which causes one of its functions to go in an endless loop.

This makes proftp 1.3.2 in xampp 1.7.1 not usable!

I'm wondering if anyone has proftp working in xampp 1.7.1 and if so how did you do it?

So now what. Does this mean I will have to recompile Proftp from the latest source or are the xampp guys going to come out with 1.7.1a?
bigpcman
 
Posts: 39
Joined: 11. January 2009 15:52

Re: ProFTP 1.3.2 in xampp 1.7.1 Problem - locks up

Postby bigpcman » 28. April 2009 14:52

From the ProFTP forum:
http://forums.proftpd.org/smf/index.php?PHPSESSID=17c4ba532f33f3939472169bdbd5f8c0&topic=3837.msg11559#msg11559

This bug will be fixed in a soon to be released ProFTP 1.3.2a version. Let's hope it gets included in a xampp 1.7.1a maintenance release.
bigpcman
 
Posts: 39
Joined: 11. January 2009 15:52


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests