Error 403 Forbidden when testing

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Error 403 Forbidden when testing

Postby SciatoreItaliano » 10. July 2008 02:04

I'm new to linux and XAMPP but i heard that running XAMPP on linux is way more secure than running it on windows so i decided to try it. So far i've spent a few days orienting myself with the new os and everything's been working out for me until i tried to test XAMPP. It installed all right but when i tried to test it with http://localhost/ i get error 403 forbidden. I've searched all over the forums and docs but found nothing helpful. Does anyone have any ideas? Thanks
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Postby Nobbie » 10. July 2008 11:28

Did you

a) install Xampp into /opt
b) install Xampp as "root"
c) start Xampp by running "/opt/lampp/lampp start" as "root"
d) run Xampp "out of the box" without any changes

??
Nobbie
 
Posts: 8770
Joined: 09. March 2008 13:04

Postby SciatoreItaliano » 10. July 2008 16:27

a) yes
b-c) if typing "su" before installing and starting xampp does what you are talking about, then yes
d) yes
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Postby Nobbie » 10. July 2008 18:52

It *should* run - i cannot see any reason for that behaviour.

Which OS are you running, which version of Xampp? There was no Xampp installation before? Can you show us the output of a "ps -fe" in a shell?

What happens if you try http://127.0.0.1 instead? Can you show us the contents of /etc/hosts?

Does "/opt/lampp/lampp start" really start Apache without error message? What is the output of that command?
Nobbie
 
Posts: 8770
Joined: 09. March 2008 13:04

Postby SciatoreItaliano » 10. July 2008 20:14

i'm using puppy linux. that might be what's causing the problem, but i've heard of others who got it to work on this os. My version of Xampp is 1.6.7. This is the first time it's been installed.

output of "ps -fe"
Code: Select all
UID        PID  PPID  C STIME TTY          TIME CMD
root         1     0  0 13:54 ?        00:00:00 init     
root         2     1  0 13:54 ?        00:00:00 [ksoftirqd/0]
root         3     1  0 13:54 ?        00:00:00 [watchdog/0]
root         4     1  0 13:54 ?        00:00:00 [events/0]
root         5     1  0 13:54 ?        00:00:00 [khelper]
root         6     1  0 13:54 ?        00:00:00 [kthread]
root        36     6  0 13:54 ?        00:00:00 [kblockd/0]
root        37     6  0 13:54 ?        00:00:00 [kacpid]
root       137     6  0 13:54 ?        00:00:00 [ata/0]
root       138     6  0 13:54 ?        00:00:00 [ata_aux]
root       139     6  0 13:54 ?        00:00:00 [kseriod]
root       155     6  0 13:54 ?        00:00:00 [pdflush]
root       156     6  0 13:54 ?        00:00:00 [pdflush]
root       157     6  0 13:54 ?        00:00:00 [kswapd0]
root       158     6  0 13:54 ?        00:00:00 [aio/0]
root       841     6  0 13:54 ?        00:00:00 [kpsmoused]
root       900     6  0 13:54 ?        00:00:00 [ksuspend_usbd]
root       903     6  0 13:54 ?        00:00:00 [khubd]
root       973     6  0 13:55 ?        00:00:00 [unionfs_siod/0]
root      1631     1  0 13:55 ?        00:00:12 ntfs-3g /dev/hda2 /mnt/dev_save -o umask=0,no_def_opts,noatime,rw
root      1641     6  0 13:55 ?        00:00:00 [loop1]
root      1742     6  0 13:55 ?        00:00:00 [loop0]
root      2258     6  0 13:55 ?        00:00:00 [pccardd]
root      2906     1  0 13:55 ?        00:00:00 /sbin/cardmgr
root      2989     1  0 13:55 ?        00:00:00 syslogd -m 0
root      2991     1  0 13:55 ?        00:00:00 klogd
root      3389     1  0 13:55 ?        00:00:00 /usr/sbin/cupsd
root      3737     1  0 13:55 ?        00:00:00 /bin/sh /usr/sbin/savepuppyd
root      3763     1  0 13:55 tty1     00:00:00 /bin/sh /usr/X11R7/bin/xwin
root      3768     1  0 13:55 tty2     00:00:00 /sbin/getty 38400 tty2
root      3869  3763  0 13:55 tty1     00:00:00 /usr/X11R7/bin/xinit /root/.xinitrc -- -br -nolisten tcp
root      3870  3869  0 13:55 tty3     00:00:28 X :0 -br -nolisten tcp
root      3903  3869  0 13:55 tty1     00:00:00 jwm
root      3936     1  0 13:55 tty1     00:00:02 /usr/local/apps/ROX-Filer/ROX-Filer -p /root/Choices/ROX-Filer/PuppyPin
root      3945  3903  0 13:55 tty1     00:00:00 absvolume -bg #dddddd
root      3948     1  0 13:55 tty1     00:00:00 xload -nolabel -fg red -hl white -bg #dddddd
root      3950     1  0 13:55 tty1     00:00:00 freememapplet -p 12
root      3952     1  0 13:55 tty1     00:00:20 asapm -u 4
root      3954     1  0 13:55 tty1     00:00:01 blinky -bg #dddddd
root      3967     1  0 13:55 ?        00:00:00 dhcpcd -I  ath0
root     12304  3903  0 14:43 tty1     00:00:00 [jwm] <defunct>
root     12305     1  0 14:43 tty1     00:00:00 rxvt
root     12306 12305  0 14:43 pts/0    00:00:00 bash
root     12373 12306  0 14:43 pts/0    00:00:00 sh
root     12385  3936  0 14:43 tty1     00:00:00 /bin/sh /usr/bin/mozilla
root     12406 12385  0 14:43 tty1     00:00:00 /bin/sh /usr/lib/seamonkey-1.1.8/run-mozilla.sh /usr/lib/seamonkey-1.1.8/seamonkey-bin
root     12411 12406  1 14:43 tty1     00:00:19 /usr/lib/seamonkey-1.1.8/seamonkey-bin
root     13067 12373  0 14:49 pts/0    00:00:00 sh
root     15280 13067  0 15:06 pts/0    00:00:00 sh
root     15499 15280  0 15:08 pts/0    00:00:00 sh
root     15799     1  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
root     15831     1  0 15:09 pts/0    00:00:00 /bin/sh /opt/lampp/bin/mysqld_safe --datadir=/opt/lampp/var/mysql --pid-file=/opt/lampp/var/mysql/puppypc.pid
nobody   15864 15831  0 15:09 pts/0    00:00:00 /opt/lampp/sbin/mysqld --basedir=/opt/lampp --datadir=/opt/lampp/var/mysql --user=nobody --pid-file=/opt/lampp/var/mysql/puppypc.pid --skip-external-locking --port=3306 --socket=/opt/lampp/var/mysql/mysql.sock
nobody   15865     1  0 15:09 ?        00:00:00 proftpd: (accepting connections)
nobody   15876 15799  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
nobody   15883 15799  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
nobody   15884 15799  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
nobody   15885 15799  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
nobody   15886 15799  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
nobody   15887 15799  0 15:09 ?        00:00:00 /opt/lampp/bin/httpd -k start -DSSL -DPHP5
root     15933  3737  0 15:09 ?        00:00:00 sleep 4
root     15934 15499  0 15:09 pts/0    00:00:00 ps-FULL -fe


http://127.0.0.1/ does the same thing.

/etc/hosts:
Code: Select all
127.0.0.1 localhost puppypc
192.168.1.1 pc2
192.168.1.2 pc3
192.168.1.3 pc4


output of "/opt/lampp/lampp start":
Code: Select all
Starting XAMPP for Linux 1.6.7...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Postby SciatoreItaliano » 10. July 2008 20:14

thanks for your help by the way
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Postby Nobbie » 10. July 2008 20:53

How do you run puppy linux? From live cd? Inside Windows? From Hard Disk (booted from Disk without Windows)?
Nobbie
 
Posts: 8770
Joined: 09. March 2008 13:04

Postby SciatoreItaliano » 10. July 2008 21:55

live cd
the website is http://www.puppylinux.org/ if it helps at all
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Postby SciatoreItaliano » 10. July 2008 22:29

i tried uninstalling and reinstalling and i noticed there was actually an error. that must be causing the problem. I'm still not sure how to fix it though. I redownloaded it and checked the md5 hash and they matched. it could just be the operating system. the end of the output when i install is below if it helps (i can post the whole thing if it's better but it's long). thanks

Code: Select all
lampp/var/mysql/test/testah.frm
lampp/var/mysql/test/testak.MYD
lampp/var/mysql/test/testai.MYI
lampp/var/mysql/test/testak.MYI
lampp/var/mysql/test/testak.frm
lampp/var/mysql/test/testad.frm
lampp/var/mysql/test/testac.MYD
lampp/var/mysql/test/testac.frm
lampp/var/mysql/test/testai.frm
lampp/var/mysql/test/testag.frm
lampp/var/mysql/test/testag.MYI
lampp/var/mysql/test/testag.MYD
lampp/var/proftpd/
lampp/var/proftpd/proftpd.delay
lampp/var/run/
lampp/RELEASENOTES
lampp/lampp
lampp/libexec/
tar: lampp/htdocs/xampp: Directory renamed before its status could be extracted
tar: lampp/htdocs: Directory renamed before its status could be extracted
tar: lampp/etc: Directory renamed before its status could be extracted
tar: lampp/bin: Directory renamed before its status could be extracted
tar: Error exit delayed from previous errors


Any ideas would be a huge help. thanks
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Postby Nobbie » 11. July 2008 10:53

SciatoreItaliano wrote:i tried uninstalling and reinstalling and i noticed there was actually an error.


Aha!

SciatoreItaliano wrote:Any ideas would be a huge help. thanks


Yes - dont use LiveCD of Puppy, as it runs completely in RAM. If you like to install a Linux system and Xampp too, you should not run it via a LiveCD but from hard disk.

You may use for example "Ubuntu", which is also a very good linux distribution, and install it to your hard drive. You can create a Ubuntu LiveCD and after booting there is an "install" icon on your desktop, which installs Ubuntu to your harddisk.

After installation has finished, boot into newly installed Ubuntu and after then download and install Xampp. It's running fine (i am actually working with these tools here on my PC) and you dont have the hassle of low space due to running the full system in RAM.
Nobbie
 
Posts: 8770
Joined: 09. March 2008 13:04

Postby SciatoreItaliano » 11. July 2008 16:53

Okay. I'll probably try Ubuntu. Thanks for the help!
SciatoreItaliano
 
Posts: 7
Joined: 09. July 2008 21:43

Error 403 Forbidden

Postby Merlink » 15. August 2008 23:34

hi to evrybody.
sorry form my bad, very bad english language.

so..
i have the same problem.
i've installed xampp with root's privileges,i have started with rott privileges and used. If a went in "http://localhost/xampp" it's correct and functionally. But.. if i went in "http://localhost/my_site/" or "http://127.0.0.1/my_site" it doesn't works. It's return me an error:

" Forbidden

You don't have permission to access /my_site/index.html on this server.
Apache/2.2.9 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h PHP/5.2.6 mod_apreq2-20051231/2.6.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0 Server at localhost Port 80"


i've setting up the permission correctly. My_site have the same permission of xampp's directory.

Can you help me?

Thanks anyway!
Kevin
Merlink
 
Posts: 1
Joined: 15. August 2008 23:17


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests