Xampp and DSL

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Xampp and DSL

Postby Romay » 05. July 2008 22:50

Hello All,

I would first like to say Hi to all, and second ask for some assistance installing Xampp current version into DSL (Damn Small Linux) current version, during the install I get quite a few errors twords the very end stating (not all included due to typing them out):

tar: lampp/var/run: Cannot mkdir: no such file or directory lampp/RELEASENOTES

and

tar: lampp/libexec: Cannot mkdir: No space left on device

I have hda1 which is 5 gigs holding the DSL image, hda3 which is 5 gigs for holding extensions, and hda2 which is a 5 gig swap file. I am installing it running as SU. Any help will be greatly appricated, if any other info is required please feel free to pm or email me.
Criminals do not die by the hands of the law. They die by the hands of other men.
George Bernard Shaw
Romay
 
Posts: 4
Joined: 05. July 2008 22:35

Postby Nobbie » 06. July 2008 11:02

>tar: lampp/libexec: Cannot mkdir: No space left on device

No space means no space.

>if any other info is required please feel free to pm or email me.

No. The forum is the right place for questions and answers.

Xampp must be installed to /opt:

Where is /opt mounted?
What tells "df /opt"?
Nobbie
 
Posts: 8767
Joined: 09. March 2008 13:04

Here is info

Postby Romay » 06. July 2008 15:41

Here is what is shows,

Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/ramdisk 1719988 70728 1649260 4% /ramdisk


THank you for your assitance,
Roger A. Mayers
Criminals do not die by the hands of the law. They die by the hands of other men.
George Bernard Shaw
Romay
 
Posts: 4
Joined: 05. July 2008 22:35

Postby Nobbie » 06. July 2008 21:33

So /opt is mounted to ramdisk (which is limited by RAM size) and neither to any harddisk. Thats the reason for "out of space".
Nobbie
 
Posts: 8767
Joined: 09. March 2008 13:04

Postby Romay » 07. July 2008 00:04

ok Thank you, I will start researching this and find out why.


Thanks Again,
Roger A. Mayers
Criminals do not die by the hands of the law. They die by the hands of other men.
George Bernard Shaw
Romay
 
Posts: 4
Joined: 05. July 2008 22:35

SOLVED

Postby Romay » 07. July 2008 00:48

Hello all,

I figured it out, I wiped it out and started again. I created hda1 and a swap hda2 installed to hda1 worked without a problem!!

Thanks again to all,
Roger Mayers
Criminals do not die by the hands of the law. They die by the hands of other men.
George Bernard Shaw
Romay
 
Posts: 4
Joined: 05. July 2008 22:35

Re: Xampp and DSL

Postby wandara » 27. June 2009 08:44

I have a netgear super wireless ADSL Modem router how do i connect a home hub as an access point? The netgear is wired to my desktop, and i want to use my home hub 2.0 as an access point but only one router allows broadband to work at once, my netgear runs fine but when i turn my home hub on the broadband light doesn't turn on on the hub how can i make both work at the same time.
____________
matrimonial magazine
wandara
 
Posts: 3
Joined: 25. June 2009 11:02


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests