Xampp-Apache is not starting in Linux

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Xampp-Apache is not starting in Linux

Postby Muktha » 13. December 2006 08:52

Hello,


I just installed the xampp-linux-1.5.5 and i tried to start the Xampp by using the following command.

/opt/lampp/lampp start


It starts and displays the following message and does not proceed further.

Starting XAMPP for Linux 1.5.1...
XAMPP: Starting Apache...

If i start mysql using the following, it works fine.

/opt/lampp/lampp startmysql

If i start Apache by

/opt/lampp/lampp startapache

then it display message "Starting Apache..." and does not proceed further.


Please advice me.
Muktha
 
Posts: 2
Joined: 13. December 2006 08:37

Error 143 Couldn't start Apache!

Postby Muktha » 13. December 2006 11:00

Hello,

I am getting the following error while starting the Xampp.

Error 143! Couldn't start Apache!
XAMPP: Starting diagnose...
XAMPP: Sorry, I've no idea what's going wrong.
XAMPP: Please contact our forum http://community.apachefriends.org/f/

Please advice me.
Muktha
 
Posts: 2
Joined: 13. December 2006 08:37

RE:Xampp-Apache is not starting in Linux

Postby Qelmark » 13. January 2007 18:36

I experienced a similar problem after upgrading/installing new programs on my Ubuntu Edgy system which installed some standard Apache files as dependeancies.

Check that you do not have another copy of Apache running somewhere on your system. If you do get rid of it as I did. Next I deleted everything in my /opt/lampp directory except the etc and htdocs directories and performed a fresh install. Normal service was resumed.

Regards,

Qelmark
Qelmark
 
Posts: 2
Joined: 13. January 2007 18:25


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests