error in mysql.server

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

error in mysql.server

Postby yatin » 28. October 2006 04:47

I am using kubuntu... I had xampp 1.5.3a installed in kubuntu 6.06 without problems.

then i upgraded to kubuntu 6.10 (i did a complete reinstall).

i tried to install xampp 1.5.4a (following the directions on the xampp website and doing it as root).. However, now i get this error:

Code: Select all
root@yatin-desktop:~# /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.5.4a...
XAMPP: Starting Apache with SSL (and PHP5)...
/opt/lampp/bin/mysql.server: 84: source: not found
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
root@yatin-desktop:~# /opt/lampp/bin/mysql.server: 334: log_success_msg: not found

root@yatin-desktop:~#


after this, when i go to localhost and click on status, it says mysql is activated, so i dont know if this is a false error message or not.

i tried installing 1.5.3a on the kubuntu 6.10 with the same error...
any help is appreciated

thank you
yatin
 
Posts: 2
Joined: 28. October 2006 04:42

Postby Loic78 » 30. October 2006 12:22

sudo gedit /opt/lampp/bin/mysql.server

change
#!/bin/sh

to
#!/bin/bash
Loic78
 
Posts: 1
Joined: 30. October 2006 12:13

Postby Kristian Marcroft » 31. October 2006 11:49

Hi,

the Ubuntu Developers have changed the edfault Symlink from /bin/sh to /bin/dash (prior it was /bin/bash).

Due to this major change, alot of Scripts that have /bin/sh as a SheBang no longer work.

There are two ways to solve this:

1.) change all the SheBang's of all scripts to /bin/bash
2.) remove the Symlink to /bin/dash and replace it with a link to /bin/bash

The next release will have a fix for this issue.

Regards,
User avatar
Kristian Marcroft
AF Moderator
 
Posts: 2962
Joined: 03. January 2003 12:08
Location: Diedorf

problem solved

Postby yatin » 01. November 2006 00:08

Thanks to both Kristian Marcroft and Loic78.
THe problem is now solved :)
yatin
 
Posts: 2
Joined: 28. October 2006 04:42

Postby sf » 04. December 2006 14:19

Thanks for sloving this for me! i had the same problem :) luckly i found this page fast on goolge.
sf
 
Posts: 1
Joined: 04. December 2006 14:11


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests