Apache internal 500 error + crash?

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache internal 500 error + crash?

Postby drjake » 09. October 2006 07:42

Hello everybody,

I've been using xampp for some weeks now and it does it's job wonderfully. I'm running xampp on Lycos VPS with debian 3.0. However there seems to be a stabilty problem. When i start xampp everything runs as it should, but after some hours 500 interal server erros start to occur on the site stating that the server closed the connection while reading the response.

By refreshing these erros usually go away but after a longer period of time (e.g. a day) the server appears to go offline and doesn't show any pages at all. It seems like a crash of some sort, because the web browser keeps trying to load the page but never seems to able to actually retrieve data.

In the errorlog you can see this, after some time the server doens't log anything, i hardly believe that everything goes ok. For example this error log show it's last entry on saturday, but when checked the sites this morning, i couldn't retrieve any page. After a reboot the server everything seems to be working fine.

Code: Select all
[Fri Oct 06 18:09:02 2006] [error] [client 85.25.140.121] client sent HTTP/1.1 request without hostname (see RFC2616 section 14.23): /w00tw00t.at.ISC.SANS.DFind:)
[Sat Oct 07 02:02:18 2006] [error] [client 85.25.53.98] client sent HTTP/1.1 request without hostname (see RFC2616 section 14.23): /w00tw00t.at.ISC.SANS.DFind:)
[Sat Oct 07 02:36:23 2006] [error] [client 85.184.11.36] client sent HTTP/1.1 request without hostname (see RFC2616 section 14.23): /w00tw00t.at.ISC.SANS.DFind:)
[Sat Oct 07 13:13:22 2006] [error] [client 64.34.164.179] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:33 2006] [error] [client 213.193.229.170] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:34 2006] [error] [client 62.149.36.39] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:41 2006] [error] [client 87.106.25.8] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:41 2006] [error] [client 87.106.25.8] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:44 2006] [error] [client 64.34.164.179] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:44 2006] [error] [client 81.255.75.249] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:46 2006] [error] [client 81.255.75.249] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:56 2006] [error] [client 81.255.75.249] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:13:57 2006] [error] [client 65.110.9.76] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:14:44 2006] [error] [client 67.19.40.164] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:34:32 2006] [error] [client 64.91.254.60] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 13:34:39 2006] [error] [client 213.193.229.170] script '/www/bernaards/html/components/com_facileforms/facileforms.frame.php' not found or unable to stat
[Sat Oct 07 16:48:20 2006] [error] [client 195.70.50.55] File does not exist: /www/bernaards/html/com_facileforms
[Mon Oct 09 07:47:02 2006] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Oct 09 07:47:23 2006] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /opt/lampp/bin/suexec)
[Mon Oct 09 07:47:23 2006] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
[Mon Oct 09 07:47:23 2006] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `localhost' does NOT match server name!?
[Mon Oct 09 07:47:25 2006] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Mon Oct 09 07:47:25 2006] [notice] Digest: done
[Mon Oct 09 07:47:26 2006] [warn] RSA server certificate is a CA certificate (BasicConstraints: CA == TRUE !?)
[Mon Oct 09 07:47:26 2006] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `localhost' does NOT match server name!?
[Mon Oct 09 07:47:27 2006] [notice] Apache configured -- resuming normal operations


Perhaps it's a misconfiguration in the server? Or apache?
drjake
 
Posts: 9
Joined: 02. October 2006 11:17

Postby drjake » 10. October 2006 10:54

I reinstalled my server with redhat 9.0. But now the problems seems even worse. Everytime the mysql server stops for no apparant reason. There isn't even an entry in the log file (apache nor mysql).
Although when i try to reboot xampp i get the following errors:
Code: Select all
Stopping XAMPP for Linux 1.5.4a...
XAMPP: Stopping Apache with SSL...
/opt/lampp/share/lampp/phpstatus: line 4:   860 Killed                  /opt/lampp/bin/php -v
       861                       | head -n 1
       862                       | awk '{print $2}'
/opt/lampp/bin/apachectl: line 102:   865 Killed                  $HTTPD $ARGV
XAMPP: Stopping MySQL...
XAMPP: Stopping ProFTPD...
XAMPP: Stopping Webmin...
Stopping Webmin server in /opt/lampp/webmin
/opt/lampp/share/lampp/alladdons: line 23: /opt/lampp/share/addons/webmin: No such file or directory
XAMPP stopped.
Starting XAMPP for Linux 1.5.4a...
XAMPP: XAMPP-Apache is already running.
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP: Starting Webmin...
Starting Webmin server in /opt/lampp/webmin
/opt/lampp/share/lampp/alladdons: line 23: /opt/lampp/share/addons/webmin: No such file or directory
XAMPP for Linux started.


Any help is greatly appreciated because it's been causing me headaches for weeks now...
drjake
 
Posts: 9
Joined: 02. October 2006 11:17


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests