Start On Boot Instructions Don't Work...?

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Start On Boot Instructions Don't Work...?

Postby thejoker101 » 10. April 2006 22:43

I went through the instructions for getting Xampp to start on a machine boot (located here: http://www.apachefriends.org/en/faq-xampp-linux.html#fsl).

However, it still doesn't start up. Also, it is not seen in the Systems Services (runlevel).

I set up the links in both rc.5 and rc.3 and I have verified that they are there.

So... a little help?
thejoker101
 
Posts: 7
Joined: 24. March 2006 16:30

Postby Dave_L » 11. April 2006 00:13

Does XAMPP start correctly when you use this shell command?

# /opt/lampp/lampp start
User avatar
Dave_L
 
Posts: 212
Joined: 23. October 2004 00:43

Postby thejoker101 » 11. April 2006 00:32

Yes.
thejoker101
 
Posts: 7
Joined: 24. March 2006 16:30

Postby Oswald » 11. April 2006 12:19

Dear thejoker101!

Which Linux distro do you use? And what's the full path of your rcX.d directories?

Greetings
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
Operating System: Linux

Postby thejoker101 » 11. April 2006 14:25

SUSE 10 OSS

I set up the links in both of these directories:
/etc/init.d/rc3.d
/etc/init.d/rc5.d
thejoker101
 
Posts: 7
Joined: 24. March 2006 16:30

Postby Oswald » 11. April 2006 15:59

Dear thejoker101!

SuSE 10.0 is a little bit stange. You need to set up a symbolic link from /etc/init.d/lampp to /opt/lampp/lampp:

ln -s /opt/lampp/lampp /etc/init.d/lampp

And than use the runlevel editor (expert mode) from YaST to activate XAMPP for the specific runlevels.

Good luck and greetings
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
Operating System: Linux

Postby thejoker101 » 11. April 2006 16:25

Worked like a charm. Thanks!

In an attempt to prevent questions like this in the future, you might want to append the FAQ entry on how to do this. The link is in my first post.

Thanks again!
thejoker101
 
Posts: 7
Joined: 24. March 2006 16:30

Postby Oswald » 11. April 2006 16:33

Dear thejoker101!

Perfect! :)

I updated the FAQ right after my post. ;)

Greetings
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
Operating System: Linux

Postby teh » 15. April 2006 15:30

Ok. I also have the same problem, this time for Debian. I'm totaly lost as i cannot find any of these files mentioned in the FAQ.
teh
 
Posts: 3
Joined: 15. April 2006 15:27

Postby Oswald » 15. April 2006 15:42

Dear Teh!

Did you try /etc/rcX.d? Where X is your default runlevel?

Greetings
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
Operating System: Linux

Postby teh » 15. April 2006 15:44

I couldn't see these files at first. I shall try now and see what happens.

Thanks :)
teh
 
Posts: 3
Joined: 15. April 2006 15:27


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests