hostname and email issue

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

hostname and email issue

Postby Chadi » 07. July 2005 04:14

Trying to make FrontPage created forms work .

When I try to send forms to my clients' new BellSouth address it bounces for this reason...

myemail@bellsouth.net
SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<tannerst@server.domain.com> SIZE=2249:
host mx00.mail.bellsouth.net [205.152.59.32]: 553 server.domain.com does not exist

When I try to send these forms to myself at my RoadRunner address they bounce for the same reason.

myemail@nc.rr.com
SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<tannerst@server.domain.com> SIZE=1853:
host ncmx03.mgw.rr.com [24.25.4.97]: 553 5.1.8 <tannerst@server.domain.com>... Domain of sender address tannerst@server.domain.com does not exist

Another example:

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

artf@domain.net
SMTP error from remote mail server after RCPT
TO:<artf@domain.net>:
host mx.domain.net [xxx.133.129.70]: 554 Client host rejected:
cannot find your hostname, [xxx.202.65.106]. See http:// postmaster.domain.net

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <miken@domain.net>
Received: from dpc6744130013.direcpc.com ([xxx.44.130.13] helo=
[192.168.123.174])
by server2.mydomain.com with esmtpa (Exim 4.51)
id 1DqLCi-0005n9-JX
for artf@domain.net; Wed, 06 Jul 2005 20:29:31 -0500
Mime-Version: 1.0 (Apple Message framework v730)
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-Id: <41618492-E906-4A6B-88AE-7E493F9B1512@domain.net>
Content-Type: text/plain; charset=US-ASCII; delsp=yes; format=flowed
To: Art <artf@domain.net>
From: "Mike" <miken@domain.net>
Subject: Recycle
Date: Wed, 6 Jul 2005 20:29:22 -0500
X-Mailer: Apple Mail (2.730)


What could cause this?

My info:

cpanel 10.x
smtp port 25
exim 4.5x

ran:

/scripts/rebuildnamedconf
/scripts/fixndc
service named restart

DNS zone for hostname is already there also

I think this might be causing the problem

I have mydomain.com on server #1 (also host domain)
It is my business domain as well, which I moved to a dedicated server of its own but had to keep the dns zone on server #2

Now I got this going:

server #1 holding mydomain.com dns info and server.mydomain.com hostname
server #2 hostanme is server2.mydomain.com
server #3 server3.hostname.com

Each time I login to #2 and #3 I got the popup window "A entry for hostname not found". I ALWAYS add it and it pops up again later on. I ran /scripts/fixndc and its already fixed.

How can I prevent this? Its basically saying hostname not found. Its not acknowledging when I add the A entry.

Any ideas?
Chadi
 
Posts: 3
Joined: 06. June 2005 15:49

Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests