Mysql is not running

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Mysql is not running

Postby morris_m » 22. March 2005 13:00

I have a problem with mysql.It s not running anymore.I don t know if it s because i still have the xampp 1.4.9.
i have no connection with mysql.sock nomore.I can t log on my phpmyadmin anymore.(IT S SUCKS!!:evil: )
If somebody has an idea of what s happened.I ll be glad to hear it.
Thank you for listening.

ps:i wanted to ask too if i have to upgrade the xampp 1.4.9 with the new version xampp1.4.12 and if it will be compatible. :( :(
GOLDORAK
morris_m
 
Posts: 13
Joined: 18. January 2005 13:33
Location: Aachen

Postby Ceelight » 22. March 2005 13:51

Do you get an error by starting mysql? Which one? What says the error log?

Yes you can update to 1.4.12, but you should fix your problem with mysql first (my opinion).
There's no place like 127.0.0.1
User avatar
Ceelight
 
Posts: 295
Joined: 31. January 2004 19:57
Location: Pfälzer im niedersächsischen Exil ;-)

Postby morris_m » 22. March 2005 16:14

i have this error:

ERROR 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/lampp/var/mysql/mysql.sock' (2).
I tryed to make a test but...it said mysql is already running and used by the port:3306.
I tryed to deconnect mysql of suse but without changes.

Thank you for your quick answer
Holla
GOLDORAK
morris_m
 
Posts: 13
Joined: 18. January 2005 13:33
Location: Aachen

Postby Ceelight » 22. March 2005 16:19

Is it possible that you have mysql already installed by installing suse linux? You should stop the "suse mysql" and start the xampp mysql. Should work then...
There's no place like 127.0.0.1
User avatar
Ceelight
 
Posts: 295
Joined: 31. January 2004 19:57
Location: Pfälzer im niedersächsischen Exil ;-)

Postby morris_m » 22. March 2005 17:29

i tryed to stop it by usr/bin and etc/init.d/.it said the same thing.i have the same errors.
GOLDORAK
morris_m
 
Posts: 13
Joined: 18. January 2005 13:33
Location: Aachen

Postby Kristian Marcroft » 22. March 2005 17:38

Hi,

just to see if there is another mysqld running, please try this:

ps aux | grep mysql

What is the output?

So long
KriS
User avatar
Kristian Marcroft
AF Moderator
 
Posts: 2962
Joined: 03. January 2003 12:08
Location: Diedorf

Postby morris_m » 05. April 2005 11:32

hey sorry about the latest answer.i was lil bit busy these last days.
ok here are the outputs:

root 18673 0.0 0.0 2552 4 ? S 2004 0:00 /bin/sh /opt/lampp/bin/mysqld_safe --datadir=/opt/lampp/var/mysql --pid-file=/opt/lampp/var/mysql/kruzifex.pid
nobody 18699 0.0 0.0 25376 4 ? S 2004 0:00 /opt/lampp/sbin/mysqld --basedir=/opt/lampp --datadir=/opt/lampp/var/mysql --user=nobody --pid-file=/opt/lampp/var/mysql/kruzifex.pid --skip-locking --port=0 --socket=/opt/lampp/var/mysql/mysql.sock
i don t really know what it means.
[code][/code]
i don t really know what it means.
Thank you guys for your help.
GOLDORAK
morris_m
 
Posts: 13
Joined: 18. January 2005 13:33
Location: Aachen

Postby morris_m » 12. April 2005 12:43

hello,
i am still having this problem can anybody give me an idea or a solution to this problem.
I try to restart my pc to see if it could help me to solve this problem but ....nothing happened.
Best regards
:oops: :( :oops: :x
GOLDORAK
morris_m
 
Posts: 13
Joined: 18. January 2005 13:33
Location: Aachen


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests