Server Issues

Problems with the Linux version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Server Issues

Postby Shaggz » 05. March 2005 16:27

I am running Slack 10.1.

I have gotten the XAMPP to install properly.

However when I try to install something else (phpwebsite and phpnuke)
I always get 'cannot connect to database server'

I have been able to make sure that everythign is pointing at local site.

Anyy suggestions ?
Shaggz
 
Posts: 4
Joined: 05. March 2005 15:50
Location: Hamilton ON Canada

Postby Oswald » 06. March 2005 12:08

Dear Shaggz!

Maybe MySQL isn't running? What says the XAMPP status page?

Best regards
Oswald
User avatar
Oswald
Apache Friends
 
Posts: 2718
Joined: 26. December 2002 19:51
Location: Berlin, Germany
XAMPP Version: 5.5.19
Operating System: Linux

Postby Shaggz » 06. March 2005 15:14

It tells me everything is running.

Everthing from the package installs ok, and works. I can add tables and users, and all that. But when it comes to other stuff, I have no idea. Is there an SQL log that I can use that I am not aware of ?

Shag
Shaggz
 
Posts: 4
Joined: 05. March 2005 15:50
Location: Hamilton ON Canada

Postby stoffell » 08. March 2005 08:41

To make sure SQL is running, do : "netstat -an" and see if port 3306 is being used. (unless you changed it)

Try making a connection with the mysql client: mysql -h localhost -u root

cheers
User avatar
stoffell
 
Posts: 11
Joined: 12. February 2005 22:57
Location: Belgium

Postby Shaggz » 08. March 2005 15:27

That all seems to be up and running.

I tried to run the mysql from the bin dir, however I had to do a ./mysql first. It didnt find it in the path. Is there a decent way to make that a path so that the system will find it ?

for slack.
Shaggz
 
Posts: 4
Joined: 05. March 2005 15:50
Location: Hamilton ON Canada

Postby stoffell » 08. March 2005 19:31

maybe install phpmyadmin (or another mysql admin tool) first, because probably the default permissions don't allow you to connect..
User avatar
stoffell
 
Posts: 11
Joined: 12. February 2005 22:57
Location: Belgium

Postby Shaggz » 08. March 2005 23:33

Everything from the base package has worked fine.

I even tried adding a user and pw to it through phpmyadmin and it was ok.

But when I ran the other content managment website script, it alwys comes back with 'unable to connect to db server'
Shaggz
 
Posts: 4
Joined: 05. March 2005 15:50
Location: Hamilton ON Canada

Postby stoffell » 08. March 2005 23:39

I guess then it all works.. You could try creating a temp user with all persmissions set and allowed to connect from all hosts (if the server is in a secure environment) to make sure that mysql is not blocking you.

if not, possibly the install scripts don't work or they contain a config error.
User avatar
stoffell
 
Posts: 11
Joined: 12. February 2005 22:57
Location: Belgium


Return to XAMPP for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests