Big Problem, not working!

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Big Problem, not working!

Postby GDragon » 15. December 2004 02:13

Hi,

Few months ago I have installed some older XAMPP version, and all was OK. I have SP1 WinXP. A month ago I have installed SP2, and still all works OK (fresh install).

BUT, I have reinstalled WinXP SP2, and I tryed to start the XAMPP in service mode (Apach and MySQL services, as always). The services are installed, I can see them in Task Manager. But when I try to go to localhost page, it doesn't load at all. IE tries to load page, but actually doesn't do anything. Progress bar is not moving and no erro page no nothing.

Then I have downloaded newest version, and did fresh install. All seems to be in order, no errors while installing services, but still nothing works. Here is the picture of all working processes after installing Apache and mySQL as a services:

Image

Please, help me to solve this.

Millan
GDragon
 
Posts: 4
Joined: 15. December 2004 01:57

Postby taustin » 15. December 2004 05:33

SP2 turns on the firewall. Did you either turn it back off again, or punch holes in it for Apache and MySQL?
taustin
 
Posts: 150
Joined: 24. September 2004 00:23
Location: Huntington Beach CA

Postby GDragon » 15. December 2004 10:45

Hi,

No Firewall is completly disabled. I try turning off NOD32 (antivirus), but all the same. BTW, I have installed the PHPDev package (Apache, mySQL, PHP 4) and it works! No problems at all.

I don't know why XAMPP doesn't work.

Please, help needed!

Millan
GDragon
 
Posts: 4
Joined: 15. December 2004 01:57

Re: Big Problem, not working!

Postby MacDaddy » 15. December 2004 11:25

GDragon wrote:Hi,

Few months ago I have installed some older XAMPP version, and all was OK. I have SP1 WinXP. A month ago I have installed SP2, and still all works OK (fresh install).

BUT, I have reinstalled WinXP SP2, and I tryed to start the XAMPP in service mode (Apach and MySQL services, as always). The services are installed, I can see them in Task Manager. But when I try to go to localhost page, it doesn't load at all. IE tries to load page, but actually doesn't do anything. Progress bar is not moving and no erro page no nothing.

Then I have downloaded newest version, and did fresh install. All seems to be in order, no errors while installing services, but still nothing works. Here is the picture of all working processes after installing Apache and mySQL as a services:

Image

Please, help me to solve this.

Millan


if you look you have 2 Apaches running uninstall all the Apache services then reinstall that should fix the problam
Image
User avatar
MacDaddy
 
Posts: 38
Joined: 11. November 2004 14:26
Location: Australia

Postby Wiedmann » 15. December 2004 11:33

if you look you have 2 Apaches running

That's normal.
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Postby MacDaddy » 15. December 2004 12:49

Wiedmann wrote:
if you look you have 2 Apaches running

That's normal.

thats normal is it i have never had 2 running at the same time
Image
User avatar
MacDaddy
 
Posts: 38
Joined: 11. November 2004 14:26
Location: Australia

Postby GDragon » 15. December 2004 14:51

It happens when I install it as a service. After restaring is only one, but still all the same.

Millan
GDragon
 
Posts: 4
Joined: 15. December 2004 01:57

Postby Maller » 16. December 2004 18:48

one of the apache processes is a backup, incase the primary crash
User avatar
Maller
 
Posts: 49
Joined: 06. March 2004 14:47

Postby MacDaddy » 16. December 2004 21:28

Maller wrote:one of the apache processes is a backup, incase the primary crash


thats a load of crap ! you can only have one Apache service running at one time on the same port if you set it to port 80 and the other to port 800 its ok but if you have to Apaches running on the same port it wont work!

GDragon i realy dont know how to help it could be anything sorry
Image
User avatar
MacDaddy
 
Posts: 38
Joined: 11. November 2004 14:26
Location: Australia

Postby taustin » 16. December 2004 22:15

MacDaddy wrote:
Maller wrote:one of the apache processes is a backup, incase the primary crash


thats a load of crap ! you can only have one Apache service running at one time on the same port if you set it to port 80 and the other to port 800 its ok but if you have to Apaches running on the same port it wont work!


I have two running on mine, and everything works fine.

You can't start the service twice, or run it twice from the console. But that's not the same thing as having two processes named Apache running at the same time.
taustin
 
Posts: 150
Joined: 24. September 2004 00:23
Location: Huntington Beach CA

Postby GDragon » 16. December 2004 22:57

Hi,

all the same. I have other machine on work, and it works OK, with two Apache tasks.

Millan
GDragon
 
Posts: 4
Joined: 15. December 2004 01:57

Postby Maller » 17. December 2004 06:02

MacDaddy wrote:
Maller wrote:one of the apache processes is a backup, incase the primary crash


thats a load of crap ! you can only have one Apache service running at one time on the same port if you set it to port 80 and the other to port 800 its ok but if you have to Apaches running on the same port it wont work!

GDragon i realy dont know how to help it could be anything sorry

Does parent process, and child process tell you anything ?
User avatar
Maller
 
Posts: 49
Joined: 06. March 2004 14:47


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests