Post-XAMPP install problems

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Post-XAMPP install problems

Postby pBratch » 03. December 2004 23:35

"xampp basic start" starts the service, then opens up IE, I click on english and I get a page not found.

I can ping the localhost through command prompt, but I get nothing through the browser.

Anyone help?
pBratch
 
Posts: 3
Joined: 03. December 2004 23:28

Re: Post-XAMPP install problems

Postby MacDaddy » 04. December 2004 12:32

pBratch wrote:"xampp basic start" starts the service, then opens up IE, I click on english and I get a page not found.

I can ping the localhost through command prompt, but I get nothing through the browser.

Anyone help?


did you change or delete any folders in the "htdocs" folder ?
try a reinstall
Image
User avatar
MacDaddy
 
Posts: 38
Joined: 11. November 2004 14:26
Location: Australia

Re: Post-XAMPP install problems

Postby pBratch » 04. December 2004 17:27

covered that...same thing

think i might need to reinstall XP
pBratch
 
Posts: 3
Joined: 03. December 2004 23:28

Postby Wiedmann » 04. December 2004 18:21

- stop xampp
- open a command prompt
- go to your xampp dir (eg: cd \xampp)
- run "apache_start.bat"
- post the output
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

"apache_start.bat" output

Postby pBratch » 07. December 2004 04:54

Diese Eingabeforderung nicht waehrend des Running beenden
Bitte erst bei einem gewollten Shutdown schliessen
Please close this command only for Shutdown
Apache 2 is starting ...
(OS 10048)Only one usage of each socket address (protocol/network address/port)
is normally permitted. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:443
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
pBratch
 
Posts: 3
Joined: 03. December 2004 23:28

Postby Wiedmann » 07. December 2004 05:52

OS 10048)Only one usage of each socket address (protocol/network address/port)
is normally permitted. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:443

Ohh, there are really many posts here for this error...


Stop the programm that allready use port 443 (eg: IIS, Skype...).
Wiedmann
AF Moderator
 
Posts: 17106
Joined: 01. February 2004 12:38
Location: Stuttgart / Germany

Re: "apache_start.bat" output

Postby taustin » 07. December 2004 06:00

pBratch wrote:Diese Eingabeforderung nicht waehrend des Running beenden
Bitte erst bei einem gewollten Shutdown schliessen
Please close this command only for Shutdown
Apache 2 is starting ...
(OS 10048)Only one usage of each socket address (protocol/network address/port)
is normally permitted. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:443
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs


Are you using virtual hosts in an otherwise standard install? If so, you may have a virtual host running on SSL (which is port 443) that is interfering with virtual hosts that are set up with * as the port. Try setting your VirtualHost sections to:

<VirtualHost *:80>

instead of <VirtualHost *> and see if that helps.
taustin
 
Posts: 150
Joined: 24. September 2004 00:23
Location: Huntington Beach CA


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: lse123, s-light and 52 guests