Still having Problems with Mercury, Can SomeOne Help me??

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Postby T-Shot » 02. December 2004 20:31

Yaahoooo, GOT A LOG FILE NOW!!!

Here is what it says:

T 20041202 202955 de8 Begin processing job MO000002 from postmaster@localhost
E 20041202 202956 de8 550 5.1.8 invalid/host-not-in-DNS return address not allowed
T-Shot
 
Posts: 22
Joined: 01. October 2004 12:28

Postby taustin » 02. December 2004 21:31

T-Shot wrote:Yaahoooo, GOT A LOG FILE NOW!!!

Here is what it says:

T 20041202 202955 de8 Begin processing job MO000002 from postmaster@localhost
E 20041202 202956 de8 550 5.1.8 invalid/host-not-in-DNS return address not allowed


That sounds like your ISP is rejecting it because the From address isn't on their list of allowed senders. This might be set in the bulletin board scripting, but is more likely from the php.ini file (which is in a non-standard place in Xampp - probably in c:\apachefriends\xampp\apache\bin )

First, try changing the setting in php.ini. Open the file, and search for "sendmail_from" (without the quotes). If that address is "admin@localhost," change it to your own address. If the scripting is doing what I think it's doing, this will be used for the envelope address - the one that your ISP is rejecting mail on - but won't change the From: address inside the message (which should be whatever is set in your scripting settings.)

If that doesn't work, try setting the admin address in the setting to your own address and see if that works.
taustin
 
Posts: 150
Joined: 24. September 2004 00:23
Location: Huntington Beach CA

Postby T-Shot » 02. December 2004 22:08

T 20041202 220227 de8 Begin processing job MO000005 from postmaster@localhost
E 20041202 220227 de8 550 5.1.8 invalid/host-not-in-DNS return address not allowed
T 20041202 220503 de8 Begin processing job MO000008 from admin@localhost
E 20041202 220504 de8 550 5.1.8 invalid/host-not-in-DNS return address not allowed


If that doesn't work, try setting the admin address in the setting to your own address and see if that works.


can you exlpain that?? admin address in settings....[/quote]
T-Shot
 
Posts: 22
Joined: 01. October 2004 12:28

Postby taustin » 02. December 2004 22:34

T-Shot wrote:T 20041202 220227 de8 Begin processing job MO000005 from postmaster@localhost
E 20041202 220227 de8 550 5.1.8 invalid/host-not-in-DNS return address not allowed
T 20041202 220503 de8 Begin processing job MO000008 from admin@localhost
E 20041202 220504 de8 550 5.1.8 invalid/host-not-in-DNS return address not allowed


If that doesn't work, try setting the admin address in the setting to your own address and see if that works.


can you exlpain that?? admin address in settings....


I'm using an older version of PHPBB, but this should be fairly close. If you log in a admin, there should be a link to "Go to Administration Panel" (it's at the bottom of the main page on my version).

Once you're in the admin panel, there should be a menu for General Admin, with a link to Configuration. Somewhere on that screen (at the bottom, on mine), there will be email settings. Change the Email Admin Address to your own address.
taustin
 
Posts: 150
Joined: 24. September 2004 00:23
Location: Huntington Beach CA

Postby T-Shot » 03. December 2004 09:45

Hmm, that was already set as my emailaddress.
Maybe thats th problem.

Will check it right away, when i get home, cause i am at work now
T-Shot
 
Posts: 22
Joined: 01. October 2004 12:28

Postby Rory Witham » 26. January 2005 07:02

T20041130 093914 41aba2c7 MAIL FROM:<postmaster@localhost>

Change this to an real email address, You will possibly need to do this in the PHP and and configs,

this way works, but I havent got a clue how to do it with mercury. how ever postcast server works and its 10 easier than mercury to set up (lots less hastle)
Rory Witham
 
Posts: 6
Joined: 26. January 2005 06:33

Postby T-Shot » 26. January 2005 11:06

Rory Witham wrote:T20041130 093914 41aba2c7 MAIL FROM:<postmaster@localhost>

Change this to an real email address, You will possibly need to do this in the PHP and and configs,

this way works, but I havent got a clue how to do it with mercury. how ever postcast server works and its 10 easier than mercury to set up (lots less hastle)


Can you tell me where i can find that server??
so i can try it.

thanx
T-Shot
 
Posts: 22
Joined: 01. October 2004 12:28

Re: Still having Problems with Mercury, Can SomeOne Help me?

Postby sckoh » 28. May 2005 02:46

taustin wrote:Click on Run, and type in "cmd" (without the quotes) in the box, and hit Enter.

This should produce a black DOS box. Type in

ipconfig /all

and it should produce some info on the screen. Towards the bottom, it will list the DNS servers (probably two). Let me know what those are.

If you're not running XP, let me know what version of Windows you're using.

Hello, taustin.
I got the below data at WinXP prompt windows and hope you to let me know more info upon system configuration.
Code: Select all
Windows IP Configuration

        Host Name . . . . . . . . . . . . : FUJITSU
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
        DNS Suffix Search List. . . . . . : kornet.net

Ethernet adapter 무선 네트워크 연결:

        Connection-specific DNS Suffix  . : kornet.net
        Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B Mi
ni PCI Adapter
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-23-8A-32-4D
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 221.159.184.174
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.224
        Default Gateway . . . . . . . . . : 221.159.184.190
        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 222.105.191.11
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 168.126.63.1
                                            168.126.63.2
        Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2005년 5월 28일 토요일 오전 10:33:15

        Lease Expires . . . . . . . . . . : 2005년 5월 28일 토요일 오전 11:33:15
Image
User avatar
sckoh
 
Posts: 67
Joined: 01. March 2005 02:16
Location: Washington DC

Postby taustin » 31. May 2005 16:43

In the Start menu, go to the Control Panel. Go in to Network and Internet Connecitons. Go in to Network Connections. If there's more than on icon, you'll need to figure out which one is the network card you are operating on. Right click on that, and click on Properties. Double click on Internet Protocol (TCP/IP) (it will be at or near the bottom).

Towards the bottom of that screen, There will be a radio button labeled "Use the following DNS server addresses." Make sure that is selected, and put the DNS addresses you got from ipconfif in to the two boxes. (That would be 168.126.63.1 and 168.126.63.2). You shouldn't have to reboot, but it certainly wouldn't hurt to.
taustin
 
Posts: 150
Joined: 24. September 2004 00:23
Location: Huntington Beach CA

Postby sckoh » 01. June 2005 11:23

Hi, taustin. Thank you.
In my case, NIC DNS get assigned automatically.
So I set mercury with,
Domain Name
Site IP
Machine Name

I think all the 3 aboves are enough for mailserver.
Image
User avatar
sckoh
 
Posts: 67
Joined: 01. March 2005 02:16
Location: Washington DC

Previous

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 54 guests