PYTHON addon problem

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

PYTHON addon problem

Postby koegl » 21. November 2004 04:13

Hello all

I'm new here and I think you already heard this question a few times.
I searched the forum, found one thread but couldn't get the help I need.

So my question is:

HOW CAN I GET PYTHON WORKING WHEN RUNNING APACHE AS SERVICE?

I know there is a description in the readme but I don't understand how to set the
PYTHONPATH for the apache service.

Please can anyone send me a detailed description how to do that?

TiA
Greetings
Koegl
koegl
 
Posts: 5
Joined: 21. November 2004 04:05

Postby MacDaddy » 23. November 2004 19:44

User avatar
MacDaddy
 
Posts: 38
Joined: 11. November 2004 14:26
Location: Australia

Postby koegl » 23. November 2004 23:01



Thanks for info
koegl
 
Posts: 5
Joined: 21. November 2004 04:05

Postby MacDaddy » 25. November 2004 02:26

no probs did it work ?? if you cant get it to work just make a text file called python so it will look like python.txt and rename it to python.reg and then open it with text a editor and put
Code: Select all
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
"PYTHONHOME"="C:\\Programme\\xampp\\python"


into the file you made and bouble click on it and bingo . also restart your PC to make sure it works ;)
User avatar
MacDaddy
 
Posts: 38
Joined: 11. November 2004 14:26
Location: Australia

Postby koegl » 25. November 2004 10:38

MacDaddy wrote:no probs did it work ?? if you cant get it to work just make a text file called python so it will look like python.txt and rename it to python.reg and then open it with text a editor and put
Code: Select all
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
"PYTHONHOME"="C:\\Programme\\xampp\\python"


into the file you made and bouble click on it and bingo . also restart your PC to make sure it works ;)


Thank you

It work fine! It is the same as the REG-file in the python directory but as I wanted to use this file it didn't work. I think the mistake was that I had to use the double backslash.

which wasn't in this specific file and I didn't know.

Greetings
Koegl
koegl
 
Posts: 5
Joined: 21. November 2004 04:05

Still have this Problem....

Postby mctak » 21. January 2005 18:17

I read this Topic, cause it is also my problem I have!

I did it exactly like that howto said, but if I restart the Service, it doesn't load Python with!

I Added into the SYSTEM-Enviroment this String:


PYTHONHOME (as Variable name) &
C:\WEBSvr\XAMPP\PYTHON (as Variable Value)

But it didn't function...
Can anybody Help PLZ!
THX
mctak
 
Posts: 1
Joined: 21. January 2005 18:10

Re: Still have this Problem....

Postby koegl » 22. January 2005 11:19

mctak wrote:I read this Topic, cause it is also my problem I have!

I did it exactly like that howto said, but if I restart the Service, it doesn't load Python with!

I Added into the SYSTEM-Enviroment this String:


PYTHONHOME (as Variable name) &
C:\WEBSvr\XAMPP\PYTHON (as Variable Value)

But it didn't function...
Can anybody Help PLZ!
THX


You have to set the registry entry to
C:\\WEBSvr\\XAMPP\\PYTHON

Attention! double backslash!

Then it works just fine
koegl
 
Posts: 5
Joined: 21. November 2004 04:05


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 59 guests