Help- Apache won't start

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Help- Apache won't start

Postby Zinnia » 29. January 2021 14:41

HI,
I am a complete novice, and have run out of ideas to try.
This is the error I am getting :
8:44:49 AM [main] Initializing Control Panel
8:44:49 AM [main] Windows Version: Enterprise 64-bit
8:44:49 AM [main] XAMPP Version: 8.0.1
8:44:49 AM [main] Control Panel Version: 3.2.4 [ Compiled: Jun 5th 2019 ]
8:44:49 AM [main] Running with Administrator rights - good!
8:44:49 AM [main] XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
8:44:49 AM [main] Checking for prerequisites
8:44:49 AM [main] All prerequisites found
8:44:49 AM [main] Initializing Modules
8:44:49 AM [Apache] Initializing module...
8:44:49 AM [Apache] Checking for module existence...
8:44:49 AM [Apache] Checking for required tools...
8:44:49 AM [Apache] Checking for service (name="Apache2.4"): Service installed
8:44:49 AM [Apache] Service Path: "C:\xampp\apache\bin\httpd.exe" -k runservice
8:44:49 AM [Apache] Checking default ports...
8:44:49 AM [mysql] Initializing module...
8:44:49 AM [mysql] Checking for module existence...
8:44:49 AM [mysql] Checking for required tools...
8:44:49 AM [mysql] Checking for service (name="mysql"): Service installed
8:44:49 AM [mysql] Service Path: C:\xampp\mysql\bin\mysqld.exe --defaults-file=c:\xampp\mysql\bin\my.ini mysql
8:44:49 AM [mysql] Checking default ports...
8:44:49 AM [filezilla] Initializing module...
8:44:49 AM [filezilla] Checking for module existence...
8:44:49 AM [filezilla] Checking for required tools...
8:44:49 AM [filezilla] Checking for service (name="FileZillaServer"): Service installed
8:44:49 AM [filezilla] Service Path: "C:\xampp\filezillaftp\filezillaserver.exe"
8:44:49 AM [filezilla] Checking default ports...
8:44:49 AM [mercury] Initializing module...
8:44:49 AM [mercury] Checking for module existence...
8:44:49 AM [mercury] Checking for required tools...
8:44:49 AM [mercury] Checking default ports...
8:44:49 AM [Tomcat] Initializing module...
8:44:49 AM [Tomcat] Checking for module existence...
8:44:49 AM [Tomcat] Checking for required tools...
8:44:49 AM [Tomcat] Checking for service (name="Tomcat7"): Service not installed
8:44:49 AM [Tomcat] Service Path: Service Not Installed
8:44:49 AM [Tomcat] Checking default ports...
8:44:49 AM [main] Starting Check-Timer
8:44:49 AM [main] Control Panel Ready
8:45:00 AM [Apache] Checking default ports...
8:45:00 AM [Apache] Attempting to start Apache service...
8:45:00 AM [Apache] Executing "net start "Apache2.4""
8:45:01 AM [Apache] Status change detected: running
8:45:02 AM [Apache] Status change detected: stopped
8:45:02 AM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
8:45:02 AM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
8:45:02 AM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
8:45:02 AM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
8:45:02 AM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
8:45:02 AM [Apache] If you need more help, copy and post this
8:45:02 AM [Apache] entire log window on the forums
8:45:03 AM [Apache] Return code: 0
Zinnia
 
Posts: 1
Joined: 29. January 2021 14:36
XAMPP version: 3.2.4
Operating System: windows 10

Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 87 guests