Attempting to start Apache app... and then nothing

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Attempting to start Apache app... and then nothing

Postby b3ginn3r » 05. November 2019 17:58

Hi, my situation is the following:
7:33:12 [main] Initializing Control Panel
17:33:12 [main] Windows Version: Home 64-bit
17:33:12 [main] XAMPP Version: 7.3.11
17:33:12 [main] Control Panel Version: 3.2.4 [ Compiled: Jun 5th 2019 ]
17:33:12 [main] Running with Administrator rights - good!
17:33:12 [main] XAMPP Installation Directory: "c:\users\downloads\previous download\app downloads\xampp\xampp\"
17:33:12 [main] WARNING: Your install directory contains spaces. This may break programs/scripts
17:33:12 [main] Checking for prerequisites
17:33:12 [main] All prerequisites found
17:33:12 [main] Initializing Modules
17:33:12 [mysql] XAMPP MySQL is already running on port 3306
17:33:12 [main] The FileZilla module is disabled
17:33:12 [main] The Mercury module is disabled
17:33:12 [main] Starting Check-Timer
17:33:12 [main] Control Panel Ready
17:33:18 [Apache] Attempting to start Apache app...
17:34:00 [Apache] Attempting to start Apache app...

17:34:10 [main] Executing "c:\users\downloads\previous download\app downloads\xampp\xampp\apache\logs"
17:35:36 [Apache] Attempting to start Apache app...
17:35:54 [mysql] Attempting to stop MySQL app...
17:35:54 [mysql] Status change detected: stopped
17:35:57 [Apache] Attempting to start Apache app...
17:36:01 [mysql] Attempting to start MySQL app...
17:36:01 [mysql] Status change detected: running
17:36:17 [Apache] Attempting to start Apache app...

Every time I try to launch Apache nothing more comes and the service remains unavailable. I've tried to change the main port and the SSL port but nothing changed.
Can someone help me pls?
b3ginn3r
 
Posts: 1
Joined: 05. November 2019 17:45
XAMPP version: 7.3.11
Operating System: win10

Re: Attempting to start Apache app... and then nothing

Postby Nobbie » 05. November 2019 21:50

>XAMPP Installation Directory: "c:\users\downloads\previous download\app downloads\xampp\xampp\"

That is SUPERWRONG and you are doing EVERYTHING wrong you can do wrong (and even more).

1) Do NOT install Xampp into your User Folder, as Apache runs with a different UserID than your own.
2) Do NOT install Xampp into a folder which contains spaces in the folder name.

As you are doing EVERYTHING wrong man can do wrong - dont be surprised; your Xampp does not work.

Install Xampp into C:/xampp and everything is fine. Why didnt you follow that very basic advice?
Nobbie
 
Posts: 11259
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 58 guests