Page 1 of 1

Apache not starting while configuring.I am a beginer.P

PostPosted: 22. October 2019 19:21
by Akhilu
Initializing Control Panel
Windows Version: Pro 64-bit
XAMPP Version: 7.3.10
Control Panel Version: 3.2.4 [ Compiled: Jun 5th 2019 ]
Running with Administrator rights - good!
XAMPP Installation Directory: "c:\xampp\"
Checking for prerequisites
All prerequisites found
Initializing Modules
Problem detected!
Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
Apache WILL NOT start without the configured ports free!
You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
XAMPP MySQL is already running on port 3306
Starting Check-Timer
Control Panel Ready
Problem detected!
Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!
Apache WILL NOT start without the configured ports free!
You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
Attempting to start Apache app...
Status change detected: running
Status change detected: stopped
Error: Apache shutdown unexpectedly.
This may be due to a blocked port, missing dependencies,
improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
Press the Logs button to view error logs and check
the Windows Event Viewer for more clues
If you need more help, copy and post this
entire log window on the forums


Please help mesolve this prolem.

Re: Apache not starting while configuring.I am a beginer.P

PostPosted: 23. October 2019 11:43
by Nobbie
viewtopic.php?f=16&t=69784

You may also enter "Port 80 in use by "Unable to open process" with PID 4!" into Google.