phpMyAdmin error 1046

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

phpMyAdmin error 1046

Postby Chappuis » 01. March 2019 21:57

Hello, I'm new here and here I'm having a problem! (see the title)

Indeed I am a long time user with this software and since the last update I encounter this problem.

I am using phpMyAdmin via Xampp latest version under W10 build 1809.

All that goes on normally and when I display a table of any database to continue in the pages I get the message:

# 1046 - No base has been selected


While we can see in the following picture that I am well in the right base selected:

Image

The message arrives once I use the command> (in yellow)

Here I need your lights to understand what is happening.
Thanks in advance.
Alain
User avatar
Chappuis
 
Posts: 6
Joined: 01. March 2019 21:37
XAMPP version: Version: 7.3.1
Operating System: W10 build 1809

Re: phpMyAdmin error 1046

Postby Chappuis » 03. March 2019 17:27

Hello!
Nobody here to give me advice?
I still hope!

Alain
User avatar
Chappuis
 
Posts: 6
Joined: 01. March 2019 21:37
XAMPP version: Version: 7.3.1
Operating System: W10 build 1809

Re: phpMyAdmin error 1046

Postby Altrea » 03. March 2019 18:02

Which xampp version did you use exactly? The x86 or the x64 one?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 9564
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: phpMyAdmin error 1046

Postby Chappuis » 03. March 2019 18:06

Hello and thank you for help me.

I used this file: xampp-portable-win32-7.3.2-0-VC15-installer.exe

+ Apache 2.4.38
+ MariaDB 10.1.38
+ PHP 7.3.2 (VC11 X86 32bit thread safe) + PEAR
+ phpMyAdmin 4.8.5
+ OpenSSL 1.0.2j
+ ADOdb 518a
+ Mercury Mail Transport System v4.63 (not included in the portable version)
+ FileZilla FTP Server 0.9.41 (not included in the portable version)
+ Webalizer 2.23-04 (not included in the portable version)
+ Strawberry Perl 5.16.1.1 Portable
+ Tomcat 7.0.92
+ XAMPP Control Panel Version 3.2.2 by hackattack142 (Great Thanks!!))
See: http://www.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=16&t=46743
+ XAMPP mailToDisk 1.0 (write emails via PHP on local disk in <xampp>\mailoutput. Activated in the php.ini as mail default.)


If you would more information do not hesitate...

Alain
User avatar
Chappuis
 
Posts: 6
Joined: 01. March 2019 21:37
XAMPP version: Version: 7.3.1
Operating System: W10 build 1809

Re: phpMyAdmin error 1046

Postby Nobbie » 03. March 2019 20:54

I cannot help on that. I have Xampp running on Linux Mint 19.1 and phpmyadmin runs fine, i checked exactly the same thing as in your example. No problem at all.

Think about switching over to Linux, it is worth doing it! No more Microsoft, instead a beautiful Operating System, no costs, no hassles.
Nobbie
 
Posts: 10780
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: phpMyAdmin error 1046

Postby Chappuis » 03. March 2019 21:40

Think about switching over to Linux, it is worth doing it! No more Microsoft, instead a beautiful Operating System, no costs, no hassles.
Nobbie

Okay, but I have opensuse on one machine, but I not use of every time...

Alain
User avatar
Chappuis
 
Posts: 6
Joined: 01. March 2019 21:37
XAMPP version: Version: 7.3.1
Operating System: W10 build 1809

Re: phpMyAdmin error 1046

Postby Chappuis » 05. March 2019 23:31

Which xampp version did you use exactly? The x86 or the x64 one?


x64 the last one!
phpMyAdmin 4.8.5

Alain
User avatar
Chappuis
 
Posts: 6
Joined: 01. March 2019 21:37
XAMPP version: Version: 7.3.1
Operating System: W10 build 1809

[solved] phpMyAdmin error 1046

Postby Chappuis » 13. March 2019 21:47

Problem solved!
in php.ini you need to have:
;;;;;;;;;;;;;;;;;

; Data Handling ;

;;;;;;;;;;;;;;;;;



; The separator used in PHP generated URLs to separate arguments.

; PHP's default setting is "&".

; http://php.net/arg-separator.output

; Example:

;arg_separator.output = "&amp;"



; List of separator(s) used by PHP to parse input URLs into variables.

; PHP's default setting is "&".

; NOTE: Every character in this directive is considered as separator!

; http://php.net/arg-separator.input

; Example:

arg_separator.input = ";"
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
The issue

Set arg_separator.input to ;
Browse or set url to have ; instead of & and the use pagination.

Thank you folk for your help!
User avatar
Chappuis
 
Posts: 6
Joined: 01. March 2019 21:37
XAMPP version: Version: 7.3.1
Operating System: W10 build 1809


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests