Please help me

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Please help me

Postby markpants » 09. July 2018 07:51

Good day everyone,

I'm very new at using XAMPP, today we are experiencing problems in our current system setup and we can't seem to find the solution on how it will work to the way it should be.

I am using xampp version 3.2.2 and this is the log that we've encountered upon opening the xampp-control.

2:16:37 PM [main] Initializing Control Panel
2:16:37 PM [main] Windows Version: Windows 7 Professional SP1 32-bit
2:16:37 PM [main] XAMPP Version: 5.6.24
2:16:37 PM [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
2:16:37 PM [main] Running with Administrator rights - good!
2:16:37 PM [main] XAMPP Installation Directory: "\\192.168.201.146\xampp\"
2:16:37 PM [main] Checking for prerequisites
2:16:37 PM [main] All prerequisites found
2:16:37 PM [main] Initializing Modules
2:16:37 PM [Tomcat] Problem detected!
2:16:37 PM [Tomcat] Port 8080 in use by ""c:\Program Files\Trend Micro\OfficeScan\PCCSRV\Apache2\bin\httpd.exe" -k runservice"!
2:16:37 PM [Tomcat] Tomcat WILL NOT start without the configured ports free!
2:16:37 PM [Tomcat] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
2:16:37 PM [Tomcat] or reconfigure Tomcat and the Control Panel to listen on a different port
2:16:37 PM [main] Starting Check-Timer
2:16:37 PM [main] Control Panel Ready

I'd also put here the log that we saw after starting the xampp_start.

httpd.exe: Syntax error on line 37 of 192.168.201.146/xampp/apache/conf/httpd.conf: ServerRoot must be a valid directory
2018-07-09 11:46:37 9740 [Note] Using unique option prefix 'key_buffer' is error-prone and can break in the future. Please use the full name 'key_buffer_size' instead
2018-07-09 11:46:37 9740 [Note[ mysql\bin\mysqld.exe (mysqld 10.1.16-MariaDB) starting as process 8722...
2018-07-09 11:46:37 9740 [Error] Can't find messagefile 'C:\xampp\mysql\share\errmsg.sys'
2018-07-09 11:46:37 9740 [Error] Aborting


These were also the actions that we did
1. Ran the applications as admin
2. Changed the Threadsperchild from 150 to 250

Can someone help us in debugging this? Would surely appreciate the help.
markpants
 
Posts: 1
Joined: 09. July 2018 07:16
XAMPP version: 3.2.2
Operating System: windows

Re: Please help me

Postby TonyVier » 09. July 2018 15:21

I don't think xampp wil work if you use an IP address as an installation directory.
TonyVier
 
Posts: 43
Joined: 24. May 2018 11:22
XAMPP version: 7.2.5-0
Operating System: Windows 10 pro

Re: Please help me

Postby Nobbie » 09. July 2018 19:51

markpants wrote:2:16:37 PM [Tomcat] Problem detected!
2:16:37 PM [Tomcat] Port 8080 in use by ""c:\Program Files\Trend Micro\OfficeScan\PCCSRV\Apache2\bin\httpd.exe" -k runservice"!
2:16:37 PM [Tomcat] Tomcat WILL NOT start without the configured ports free!
2:16:37 PM [Tomcat] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
2:16:37 PM [Tomcat] or reconfigure Tomcat and the Control Panel to listen on a different port.


Simply READ the messages - as you can see (and as you *SHOULD* know), you already installed Apache (probably included in "Trend Micro" software package, whatever that is, YOU(!!) should know about that, not WE). Clean up your PC and delete concurrent installations of Apache.
Nobbie
 
Posts: 10344
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests