Apache - Joomla win 10

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache - Joomla win 10

Postby dogdomain » 23. September 2017 18:51

12:02:40 PM [Apache] Problem detected!
12:02:40 PM [Apache] Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
12:02:40 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:02:40 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:02:40 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
12:02:40 PM [Apache] Problem detected!
12:02:40 PM [Apache] Port 443 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
12:02:40 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:02:40 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:02:40 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
12:02:40 PM [main] Enabling autostart for module "MySQL"
12:02:40 PM [main] Starting Check-Timer
12:02:40 PM [main] Control Panel Ready
12:02:40 PM [mysql] Autostart aborted: MySQL is already running
12:03:11 PM [Apache] Problem detected!
12:03:11 PM [Apache] Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
12:03:11 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:03:11 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:03:11 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
12:03:11 PM [Apache] Problem detected!
12:03:11 PM [Apache] Port 443 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
12:03:11 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:03:11 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:03:11 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
12:03:11 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
12:03:11 PM [Apache] Status change detected: running
12:03:11 PM [Apache] Status change detected: stopped
12:03:11 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
12:03:11 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
12:03:11 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
12:03:11 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
12:03:11 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
12:03:11 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
12:03:11 PM [Apache] entire log window on the forums
12:03:13 PM [filezilla] Attempting to start FileZilla app...
12:03:14 PM [filezilla] Status change detected: running
12:03:15 PM [mercury] Attempting to start Mercury app...
12:03:15 PM [mercury] Status change detected: running
12:03:17 PM [Tomcat] Attempting to start Tomcat app...
12:03:22 PM [Tomcat] Status change detected: running
12:03:23 PM [Apache] Problem detected!
12:03:23 PM [Apache] Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
12:03:23 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:03:23 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:03:23 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
12:03:23 PM [Apache] Problem detected!
12:03:23 PM [Apache] Port 443 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
12:03:23 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:03:23 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:03:23 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
12:03:23 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
12:03:23 PM [Apache] Status change detected: running
12:03:24 PM [Apache] Status change detected: stopped
12:03:24 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
12:03:24 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
12:03:24 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
12:03:24 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
12:03:24 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
12:03:24 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
12:03:24 PM [Apache] entire log window on the forums
12:04:34 PM [Apache] Problem detected!
12:04:34 PM [Apache] Port 8080 in use by "C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_144\bin\java.exe" with PID 6832!
12:04:34 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
12:04:35 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
12:04:35 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port :?:
dogdomain
 
Posts: 7
Joined: 16. September 2017 21:20
XAMPP version: v3.2.2
Operating System: msi10

Re: Apache - Joomla win 10

Postby Nobbie » 23. September 2017 19:48

Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!
Port 80 in use by ""C:\Bitnami\JOOMLA~1.5-2\apache2\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 2856!


What do we have to do that you read that error message?
Nobbie
 
Posts: 9813
Joined: 09. March 2008 13:04

Re: Apache - Joomla win 10

Postby dogdomain » 23. September 2017 21:09

HOW DO I FIX IT PLEASE?????
dogdomain
 
Posts: 7
Joined: 16. September 2017 21:20
XAMPP version: v3.2.2
Operating System: msi10

Re: Apache - Joomla win 10

Postby Altrea » 23. September 2017 22:15

Stop and uninstall the other Apache server you installed from the bitnami Joomla installer!?
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8969
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: Nobbie and 45 guests