Apache port problem but i hav to use port 80 only

Problems with the Windows version of XAMPP, questions, comments, and anything related.

Apache port problem but i hav to use port 80 only

Postby sulochana » 02. May 2017 13:21

5:27:45 PM [main] Initializing Control Panel
5:27:45 PM [main] Windows Version: Windows 7 Professional SP1 64-bit
5:27:45 PM [main] XAMPP Version: 5.6.30
5:27:45 PM [main] Control Panel Version: 3.2.2 [ Compiled: Nov 12th 2015 ]
5:27:45 PM [main] You are not running with administrator rights! This will work for
5:27:45 PM [main] most application stuff but whenever you do something with services
5:27:45 PM [main] there will be a security dialogue or things will break! So think
5:27:45 PM [main] about running this application with administrator rights!
5:27:45 PM [main] XAMPP Installation Directory: "e:\xampp\"
5:27:45 PM [main] Checking for prerequisites
5:27:46 PM [main] All prerequisites found
5:27:46 PM [main] Initializing Modules
5:27:46 PM [Apache] Problem detected!
5:27:46 PM [Apache] Port 80 in use by ""H:\wamp64\bin\apache\apache2.4.23\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 4632!
5:27:46 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
5:27:46 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
5:27:46 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
5:27:46 PM [main] Starting Check-Timer
5:27:46 PM [main] Control Panel Ready
5:45:00 PM [Apache] Problem detected!
5:45:00 PM [Apache] Port 80 in use by ""H:\wamp64\bin\apache\apache2.4.23\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 4632!
5:45:00 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
5:45:00 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
5:45:00 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
5:45:00 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
5:45:00 PM [Apache] Status change detected: running
5:45:03 PM [Apache] Status change detected: stopped
5:45:03 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
5:45:03 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
5:45:03 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
5:45:03 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
5:45:03 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
5:45:03 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
5:45:03 PM [Apache] entire log window on the forums
5:46:57 PM [mysql] Attempting to start MySQL app...
5:46:58 PM [mysql] Status change detected: running
5:54:34 PM [Apache] Problem detected!
5:54:34 PM [Apache] Port 80 in use by ""H:\wamp64\bin\apache\apache2.4.23\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 4632!
5:54:34 PM [Apache] Apache WILL NOT start without the configured ports free!
5:54:34 PM [Apache] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application
5:54:34 PM [Apache] or reconfigure Apache and the Control Panel to listen on a different port
5:54:34 PM [Apache] Attempting to start Apache app...
5:54:35 PM [Apache] Status change detected: running
5:54:37 PM [Apache] Status change detected: stopped
5:54:37 PM [Apache] Error: Apache shutdown unexpectedly.
5:54:37 PM [Apache] This may be due to a blocked port, missing dependencies,
5:54:37 PM [Apache] improper privileges, a crash, or a shutdown by another method.
5:54:37 PM [Apache] Press the Logs button to view error logs and check
5:54:37 PM [Apache] the Windows Event Viewer for more clues
5:54:37 PM [Apache] If you need more help, copy and post this
5:54:37 PM [Apache] entire log window on the forums
sulochana
 
Posts: 5
Joined: 02. May 2017 13:11
XAMPP version: 5.6.30
Operating System: windows 7

Re: Apache port problem but i hav to use port 80 only

Postby Altrea » 02. May 2017 17:22

Apache port problem but i hav to use port 80 only

Then uninstall or stop wamp64
We don't provide any support via personal channels like PM, email, Skype, TeamViewer!

It's like porn for programmers 8)
User avatar
Altrea
AF Moderator
 
Posts: 8883
Joined: 17. August 2009 13:05
XAMPP version: several
Operating System: Windows 10 Pro x64

Re: Apache port problem but i hav to use port 80 only

Postby Nobbie » 03. May 2017 11:53

>Port 80 in use by ""H:\wamp64\bin\apache\apache2.4.23\bin\httpd.exe" -k runservice" with PID 4632!

You already have "Wamp 64bit" installed and running, it applies the same servers (i.e. Apache) as Xampp. You cannot run both Wamp and Xampp, why do you install Xampp, if you already have Wamp?? Delete one of these and use only one.
Nobbie
 
Posts: 9617
Joined: 09. March 2008 13:04


Return to XAMPP for Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 72 guests